Σαϊντού Καμαρά: ο αριστούχος μαθητής θα παραμείνει στην Ελλάδα

Σαϊντού Καμαρά: ο αριστούχος μαθητής θα παραμείνει στην Ελλάδα

O αριστούχος μαθητής Σαϊντού Καμαρά που συγκίνησε το Πανελλήνιο πριν από λίγο καιρό, θα παραμείνει στην Ελλάδα αφού η Αρχή Προσφύγων έκανε δεκτό το αίτημά του για άσυλο.

Η ιστορία του νεαρού πρόσφυγα από την Γουινέα είδε το φως της δημοσιότητας με αφορμή την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, στην οποία ο ίδιος θα λάμβανε μέρος ως αριστούχος μαθητής παρά το γεγονός ότι κινδύνευε με απέλαση.

Η υπόθεση του Σαϊντού πήρε τεράστιες διαστάσεις μετά το σάλο που προκλήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην κοινή γνώμη. Μάλιστα, ο μαθητής συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος υποσχέθηκε πως θα κάνει ό,τι περνάει απ' το χέρι του για να παραμείνει ο νεαρός στην Ελλάδα.

Σήμερα, η Ανεξάρτητη Αρχή Προσφύγων ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτό το αίτημα του 18χρονου μαθητή, ο οποίος ήρθε στην χώρα το 2019 ως ασυνόδευτος πρόσφυγας, να παραμείνει εδώ και αφότου κλείσει τα 18.

Ο Σαϊντού Καμαρά ήρθε στην Ελλάδα το 2019 όταν ήταν 16 ετών, ως ασυνόδευτος πρόσφυγας έπειτα από ένα μεγάλο ταξίδι φυγής από τη πατρίδα του, τη Γουινέα, σε ηλικία 14 ετών, εξαιτίας των διακρίσεων που αντιμετώπιζε, καθώς και προβλημάτων ενδοικογενειακής βίας. Άρχισε να φοιτά στο 1ο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου, όπου όχι μόνο κατάφερε να ενσωματωθεί με επιτυχία στη σχολική κοινότητα, αλλά αρίστευσε κιόλας.

Πηγή: in2life.gr

v