Η μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδιά είναι ευλογία

Η μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδιά είναι ευλογία

Συχνά, όταν ακούμε για οικογένειες που έχουν από τρία παιδιά και πάνω, αναρωτιόμαστε πώς τα καταφέρνουν. Όταν, μάλιστα συναντάμε τέτοιους γονείς και διαπιστώνουμε πως μοιάζουν λιγότερο εξαντλημένοι από εμάς που έχουμε μόνο ένα ή δύο παιδιά, απορούμε πώς το κάνουν!

Μια μαμά με 9 παιδιά εξηγεί τι σημαίνει να έχεις πολλά παιδιά, τονίζοντας πως η μεγάλη οικογένεια είναι ευλογία:

«Μπερδεύω τα ονόματα των παιδιών

Μπερδεύω τα ονόματα των παιδιών μου όλη την ώρα αλλά, πραγματικά, δεν έχει σημασία! Νομίζω πως ακόμα και ένα παιδί να είχα, πάλι θα μπέρδευα το όνομά του… Το σημαντικό είναι πως όλα τα παιδιά ξέρουν πότε απευθύνομαι σε εκείνα, ακόμα κι όταν τα φωνάζω με άλλο όνομα. 

Δεν κάνω πολλά πράγματα ταυτόχρονα!

Όλοι νομίζουν πως επειδή είμαι πολύτεκνη, μπορώ να σιδερώνω, να αλλάζω το μωρό, να μαγειρεύω και να ψωνίζω ταυτόχρονα, αλλά αυτό δεν ισχύει! Κάνω ό,τι μπορώ όπως και όλες οι υπόλοιπες μαμάδες. Συχνά χρειάζεται να ανακατεύω το φαγητό ενώ μιλάω στο τηλέφωνο, αλλά μέχρι εκεί. Tο να έχεις πολλά παιδιά δε σημαίνει απαραίτητα ότι μεταμορφώνεσαι σε… πολυμηχάνημα!

Η ζωή μου είναι μια καθημερινή περιπέτεια

Όταν έχεις πολλά παιδιά, η ζωή επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις! Προκύπτουν από το πουθενά προβλήματα που χρειάζονται άμεση επίλυση, παρουσιάζονται έξοδα που δεν είχες υπολογίσει και έχεις να αντιμετωπίσεις πολλά ξεσπάσματα των παιδιών. Έχουμε μάθει κι εγώ ο σύζυγός μου ότι η κάθε μας μέρα είναι και μια περιπέτεια, άλλοτε ευχάριστη και άλλοτε δύσκολη. Το μόνο σίγουρο είναι πως ζούμε μια λιτή ζωή, χωρίς πολυτέλειες, αλλά το βράδυ που καθόμαστε να φάμε με τα παιδιά μας είμαστε οι πιο πλούσιοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο. 

Όλοι με ρωτούν γιατί τόσα παιδιά…

Στην ερώτηση αυτή, που ακούω πιο συχνά απ’ όσο νομίζετε, απαντώ: «επειδή η οικογένειά μας δεν ήταν πλήρης μέχρι να έρθουν και τα 9 παιδιά μας στον κόσμο». Οι 9 εγκυμοσύνες προέκυψαν μετά από σκέψη και έντονη επιθυμία και των δυο μας. Ονειρευόμασταν μια μεγάλη οικογένεια και κάναμε το όνειρό μας πράξη. Τόσο απλά. 

Δεν είμαι απλά πολύτεκνη  - με κάθε παιδί έχω μια μοναδική σχέση

Με κάθε παιδί μου έχω μια μοναδική σχέση και εστιάζω με προσοχή στις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Είναι στη ζωή μου επειδή το θέλησα και κάθε ένα από αυτά έχει κάνει τη ζωή μου ομορφότερη με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Μερικές φορές, νιώθω σαν να έχω 9 μοναχοπαίδια. 

Η μεγάλη οικογένεια είναι ευλογία

Λατρεύω αυτό που έχω γίνει με το πέρασμα των χρόνων. Κι αυτό που είμαι σήμερα, το οφείλω σε μεγάλο βαθμό στα παιδιά μου και τον σύντροφό μου, με τον οποίο μετράμε ήδη 30 υπέροχα χρόνια μαζί. Καθώς βλέπω την οικογένειά μου να μεγαλώνει και τα παιδιά μου να εξελίσσονται σε υπέροχους ανθρώπους, αισθάνομαι πλήρης.

Οι όμορφες οικογενειακές στιγμές μας είναι άπειρες και τις θυμάμαι όλες σαν χθες. Δεν ξέρω πώς θα ήταν η ζωή μου αν είχα σταματήσει στα 2 ή τα 3 παιδιά. Αυτό που ξέρω με βεβαιότητα είναι πως η μεγάλη οικογένεια με πολλά παιδιά είναι ευλογία. Το να είσαι μητέρα πολλών παιδιών ίσως να μην είναι ένα ταξίδι που θα απολάμβαναν όλοι, αλλά είναι το ταξίδι που επέλεξα για τον εαυτό μου γιατί με εμπνέει και με κάνει καλύτερο άνθρωπο». 

Πηγή: herviewfromhome.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v