«Το διαζύγιο μας έκανε καλύτερους γονείς»

«Το διαζύγιο μας έκανε καλύτερους γονείς»

To διαζύγιο είναι δύσκολη υπόθεση για μια οικογένεια. Χρειάζεται να επαναπροσδιορίσεις τη ζωή σου και να είσαι δυνατή τόσο για τον εαυτό σου, αλλά κυρίως για τα παιδιά σου. Παρόλο που είναι μια επώδυνη διαδικασία πολλές φορές γίνεται για καλό...

Μια μητέρα παραδέχεται πως μετά το διαζύγιο τόσο εκείνη, όσο και ο πρώην σύζυγός της έγιναν ακόμα καλύτεροι γονείς καθώς η σχέση τους δεν ήταν πλέον τεταμένη.

«Όταν παντρεύτηκα τον σύζυγό μου, δεν μπορούσα να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς αυτόν. Γνωριστήκαμε σε μικρή ηλικία και ουσιαστικά μεγαλώσαμε μαζί. Η αγάπη μας ήταν πολύ δυνατή και έτσι αποφασίσαμε να παντρευτούμε και να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια. Θέλαμε να γεράσουμε μαζί. Θέλαμε να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν ευτυχισμένα.

Πριν τα παιδιά όλα φαίνονται πολύ εύκολα. Δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις πόσο δύσκολο είναι να βρεις ισορροπία ανάμεσα στον γάμο και την γονεϊκότητα. Δεν είσαι προετοιμασμένoς για το άγχος και τη ''δουλειά'' που χρειάζεται μια σχέση για να επιβιώσει.

Τελικά, με τον σύζυγό μου δεν τα καταφέραμε και χωρίσαμε.

Η καρδιά μου είχε σπάσει σε χίλια κομμάτια. Όλος μου ο κόσμος είχε καταρρεύσει όμως δεν μπορούσα να το βάλω κάτω. Έπρεπε να είμαι δυνατή για τα παιδιά μου. Έπρεπε να τα στηρίξω συναισθηματικά και οικονομικά.

Είχαν πληγωθεί πολύ απ’ το διαζύγιο. Προσπαθούσαν να προσαρμοστούν αλλά δυσκολεύονταν. Επιπλέον με τον πατέρα τους δεν μπορούσαμε να συμφωνήσουμε σχεδόν σε τίποτα και η μεταξύ μας σχέση ήταν πολύ τεταμένη.

Κάποια στιγμή καταφέραμε και συγχωρήσαμε ο ένας τον άλλον. Συζητήσαμε, παραδεχτήκαμε τα λάθη μας και πραγματικά ήταν σαν να έφυγε ένα τεράστιο βάρος από πάνω μας. Αρχίσαμε να μιλάμε για το πόσο καταπληκτικά ήταν τα παιδιά μας, για το πώς θα τα βοηθήσουμε. Ήμασταν σε θέση να γελάσουμε παρέα και να λειτουργήσουμε σαν ομάδα.

Πλέον είμαστε πολύ καλοί φίλοι και καλύτεροι γονείς. Σεβόμαστε ο ένας τις αποφάσεις του άλλου. Είναι ο μόνος άνθρωπος στη ζωή μου που με ενθαρρύνει να κυνηγήσω τα όνειρά μου. Μπορώ ειλικρινά να πω ότι η φιλία μας και η αλληλοϋποστήριξή μας με κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένη και πιο γεμάτη απ' ό,τι με έκανε ο γάμος μας.

Τα παιδιά μας είναι και αυτά χαρούμενα. Τους αρέσει η σχέση που έχουμε πλέον μεταξύ μας. Ένα διαζύγιο δεν φέρνει πάντα την καταστροφή…»

Πηγή: herviewfromhome.com

v