10χρονη έχασε τα μαλλιά της λόγω bullying - έπαθε αλωπεκίαση από το άγχος

10χρονη έχασε τα μαλλιά της λόγω bullying - έπαθε αλωπεκίαση από το άγχος

Μια 10χρονη μαθήτρια έχασε όλα της τα μαλλιά λόγω άγχους που οφειλόταν στο σκληρό bullying που δεχόταν από τους συμμαθητές της. Ο σχολικός εκφοβισμός ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, όταν ήταν μόλις 7 ετών, και συνεχίστηκε για πολύ καιρό μέχρι που το κοριτσάκι δεν άντεξε άλλο.

Ακόμα και όταν παρενέβη η μητέρα της και ειδοποίησε τους δασκάλους και τους γονείς των παιδιών που πείραζαν την κόρη της, τα μαλλιά της συνέχισαν να πέφτουν μέχρι που στο τέλος έμεινε φαλακρή.

«Γύριζε κλαίγοντας κάθε μέρα από το σχολείο και τότε ήταν που παρατηρήσαμε ότι έχανε ολόκληρες τούφες μαλλιών. Οι γιατροί μας είπαν ότι έπαθε αλωπεκία, η οποία συνδεόταν με το άγχος που της προκάλεσε το bullying. Έφτασε επίσης, στο σημείο να μην τρώει. Πήγα στο σχολείο και μπήκε ένα τέλος σ' αυτόν τον εφιάλτη», είπε η μητέρα της.

Όταν το σχολείο έκλεισε εξαιτίας της καραντίνας, τα μαλλιά της Bonnie άρχισαν να ξαναβγαίνουν. Αλλά δύο εβδομάδες αργότερα με το άνοιγμα των σχολείων, έπεσαν ξανά - και έκτοτε δεν έχει καθόλου.

«Η απώλεια μαλλιών της δημιούργησε πολλά  ψυχολογικά προβλήματα και τώρα δεν της αρέσει καθόλου ο εαυτός της. Ούτε το σώμα της, ούτε το πρόσωπό της».

Πηγή: staffordshire-live.co.uk

v