«Μην ντρέπεστε για τις καμπύλες σας - δείξτε τον εαυτό σας όπως είναι!»

«Μην ντρέπεστε για τις καμπύλες σας - δείξτε τον εαυτό σας όπως είναι!»

Η κοινωνία ήταν ανέκαθεν σκληρή απέναντι στις γυναίκες. Οι αφύσικα υψηλές προσδοκίες και τα εκάστοτε πρότυπα ομορφιάς έχουν προκαλέσει σε αμέτρητες κοπέλες κατάθλιψη και χαμηλή αυτοπεποίθηση. Ο κόσμος αλλάζει, όμως, και πολλά στερεότυπα ανατρέπονται καθημερινά, γι' αυτό και το παρακάτω κείμενο μας υπενθυμίζει ότι οι αληθινές γυναίκες δεν χρειάζονται κανέναν για να τους πει τι είναι και πώς θα έπρεπε να είναι. Εκείνες ξέρουν καλύτερα...

«Οι αληθινές γυναίκες έχουν καμπύλες... ή όχι. Φοράνε 34 ή 56 ή... το μέγεθος που θέλουν. Δεν επιτρέπουν σε έναν αριθμό να τις καθορίζει.

Οι αληθινές γυναίκες έχουν παιδιά, και γερνάνε χαρούμενες βλέποντάς τα να μεγαλώνουν... ή επιλέγουν να μην έχουν, και μεγαλώνουν ακριβώς το ίδιο.

Παντρεύονται ή μένουν μόνες. Και δεν συμφωνούν ότι ούτε η ζωή σου ούτε η ευτυχία σου εξαρτώνται αποκλειστικά από αυτήν.

Οι αληθινές γυναίκες κάνουν έρωτα. Ή κάνουν σεξ. Απολαμβάνουν και δεν ντρέπονται.

Οι πραγματικές γυναίκες έχουν μεγάλο στήθος. Ή μικρό .Ή δεν έχουν πια.

Οι πραγματικές γυναίκες αποφάσισαν ότι η ευτυχία τους εξαρτάται αποκλειστικά από εκείνη τη γυναίκα που βλέπουν κάθε πρωί μπροστά στον καθρέφτη, εκείνη τη γυναίκα που επιτέλους έμαθαν να αγαπούν.

Οι πραγματικές γυναίκες κέρδισαν τη μάχη με τη μνησικακία, το μίσος, τον φόβο. Έχουν εμπιστευτεί ξανά τον εαυτό τους, να εκτιμούν τον εαυτό τους, να σέβονται ο ένας τον άλλον, να τολμούν.

Έχουν μάθει να φεύγουν εγκαίρως, να σταματούν να αγαπούν όταν έρθει η ώρα. Οι αληθινές γυναίκες έχουν καταλάβει ότι ο φόβος δεν είναι να είσαι μόνη, αλλά να είσαι με κάποιον που σε κάνει να νιώθεις μόνη.

Οι αληθινές γυναίκες έχουν σταματήσει να ζητούν συγχώρεση για να λένε αυτά που σκέφτονται, πόσο μάλλον για να κάνουν αυτά που λένε.

Οι αληθινές γυναίκες έχουν αρχίσει να απολαμβάνουν τη ζωή χωρίς τύψεις, και ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να κάνουν αυτό που θέλουν αν τις κάνει ευτυχισμένες.

Οι πραγματικές γυναίκες δεν χρειάζονται κανέναν για να τους πει τι είναι, επειδή γνωρίζουν ήδη.

Μην ντρέπεστε να δείξετε τις καμπύλες σας. Ποτέ μην ντρέπεστε για το σώμα σας, ζήστε και δείξτε τον εαυτό σας όπως πάντα...

Via Με τα μάτια της ψυχής»

v