18χρονη εμφάνισε ξαφνικά αλλεργία στο νερό - συμβαίνει 1 στα 200 εκατομμύρια

18χρονη εμφάνισε ξαφνικά αλλεργία στο νερό - συμβαίνει 1 στα 200 εκατομμύρια

Η Rachael Fetter,διαγνώστηκε με με υδατογενή κνίδωση – μια αλλεργία στο νερό – λίγα χρόνια αφού άρχισε να εμφανίζει επώδυνες κνίδωση κάθε φορά που έπλενε τα χέρια της, έκανε ντους ή έβγαινε στη βροχή.

Η νεαρή κτηνίατρος από το Αϊντάχο, εξήγησε ότι βγάζει έντονα κόκκινα εξανθήματα όποτε ιδρώνει πολύ και μπορεί να πιει μόνο μισό φλιτζάνι νερό τη φορά. Λόγω της αλλεργίας της στο νερό, η οποία επηρεάζει μόλις 50 ανθρώπους στον πλανήτη, η Rachael κάνει ντους μόνο δύο φορές την εβδομάδα αφού μετά το μπάνιο τοι δέρμα της γεμίζει με εξανθήματα που την φαγουρίζουν και της προκαλούν πόνο που μπορεί να διαρκέσει μέρες. 

 «Άρχισα να εμφανίζω εξανθήματα λόγω του νερού στα 18, αλλά τότε νόμιζα ότι φταίει το σαπούνι που χρησιμοποιούσα. Όσο περνούσαν τα χρόνια, ο πόνος χειροτέρευε μετά από την επαφή μου με το νερό μέχρι που το 2019, διαγνώστηκα με αυτή την σπάνια πάθηση», λέει η 23χρονη κοπέλα. 

«Η αλήθεια είναι ότι ανακουφίστηκα που έμαθα τι μου συμβαίνει. Ωστόσο, όλο αυτό έχει επηρεάσει πολύ τη ζωή μου. Όσο περισσότερο νερό έρχεται σε επαφή με το δέρμα μου, τόσο χειρότερα είναι τα σημάδια που βγάζω.

Τα σημάδια αυτά είναι ορατά για λίγες ώρες, αλλά η αίσθηση του εγκαύματος και ο πόνος που προκαλούν, διαρκεί για μέρες. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ να πάω για κολύμπι, να βγω στη βροχή ή να κάνω ντους κάθε μέρα όπως οι υπόλοιποι άνθρωποι. Ακόμα και το νερό που πίνω, είναι με το σταγονόμετρο… » λέει η κοπέλα, συμπληρώνοντας πως μαθαίνει να ζει έτσι και προσπαθεί η ζωή της να είναι ποιοτική. 

Πηγή: readsector.com

v