«Το προωράκι μας έζησε από θαύμα - το βοήθησαν η αγάπη και η αγκαλιά μας»

«Το προωράκι μας έζησε από θαύμα - το βοήθησαν η αγάπη και η αγκαλιά μας»

Καθώς η μουσικός Alana Wilkinson αγκάλιαζε και τραγούδησε στον πρόωρο γιο της στο νοσοκομείο, οι μηχανές στις οποίες ήταν συνδεδεμένος έδειχναν τη μικροσκοπική καρδιά του να ανταποκρίνεται στη μουσική και στο άγγιγμα.

Ο μικροσκοπικός Rafferty Thomas Robb γεννήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, 16 εβδομάδες νωρίτερα από την ημερομηνία τοκετού και ήταν ένα από τα μικρότερα μωρά που γεννήθηκαν εκεί το 2021. Την παραμονή της γέννησής του, μάλιστα, οι γονείς του έμαθαν πως τα μωρά που γεννιούνται την 24η εβδομάδα έχουν μόνο 60% πιθανότητες να ζήσουν, αλλά ο μικρός τους τα κατάφερε!

Σήμερα, σχεδόν 8 μήνες μετά, ο Rafferty είναι ένα χαρούμενο μωράκι, όπως λέει η μητέρα του, αν και χρειάζεται ακόμα συμπληρωματικό οξυγόνο. 

«Ο πρώτος καιρός που γεννήθηκε ο γιος μας, ήταν πολύ δύσκολος. Oι γιατροί δεν πίστευαν ότι θα ζήσει, του έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί δεν θέλω να τα θυμάμαι, αλλά θα εστιάσω στο ότι μόλις τον πήρα πρώτη φορά αγκαλιά και του τραγούδησα, η καρδούλα του άρχισε να χτυπάει πιο δυνατά. Το επόμενο διάστημα που ήταν στο νοσοκομείο, εγώ και ο άντρας μου δεν φύγαμε από κοντά του και συχνά του έπαιζα μουσική με το γιουκαλίλι μου. Η διαφορά στη βελτίωση της υγείας του ήταν φανερή - απεικονιζόταν στα μηχανήματα με τα οποία ο μικρούλης μας ήταν συνδεδεμένο», εξηγεί σε συνέντευξή της η  η μουσικός Alana Wilkinson. 

Η Διευθύντρια Νεογνολογίας που παρακολουθούσε τον μικρό Rafferty, επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της μαμάς του. «Η αγάπη των γονιών, η διάθεσή τους να τους μιλάνε, να τους τραγουδάνε ή να παίζουν μουσική, είναι πολύ σημαντική για την  για την ανάπτυξή τους», εξηγεί χαμογελώντας. 

Ωστόσο, η προτεραιότητα του ζευγαριού, ήταν να κάνουν το προωράκι τους να νιώσει ασφαλής, αγαπητός και χαρούμενος και, απ’ ότι φαίνεται, το πέτυχαν. Με την ίδια αισιοδοξία, θα αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα υγείας ενδέχεται να παρουσιάσει το μωράκι τους λόγω προωρότητας, ενώ είναι αποφασισμένοι να νικήσουν όλα τα εμπόδια αγαπημένοι. 

Πηγή: abc.net.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v