Η 6χρονη κόρη μου κάνει bullying σε συμμαθήτριά της – πώς να το χειριστώ;

Η 6χρονη κόρη μου κάνει bullying σε συμμαθήτριά της – πώς να το χειριστώ;
Ερώτηση:
Καλησπέρα σας! Με φώναξαν σχολείο της 6χρονης κόρης μου επειδή μαζί με άλλα 4 παιδάκια, κορόιδευαν ένα άλλο κοριτσάκι. Της λέω καθημερινά ότι δεν πρέπει να μιλάμε άσχημα, δεν κάνουμε χειρονομίες, δεν προβάλουμε και δεν αφήνουμε να μας αγγίζει κανείς. Στην αρχή της χροιάς, της έκαναν τα ίδια και επέστρεφε από το σχολείο στεναχωρημένη επειδή δεν την έπαιζαν και την κορόιδευαν. Της εξήγησα ότι το κοριτσάκι που κοροϊδεύει τώρα, αισθάνεται όσο άσχημα αισθανόταν κι εκείνη τότε. Τι άλλο πρέπει να κάνω για να καταλάβει πόσο άσχημο είναι αυτό που κάνει;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Είναι υπέροχο που έχετε προνοήσει ώστε να προετοιμάσετε την κόρη σας για τις κοινωνικές της συναλλαγές. Πέραν από τις πολύ χρήσιμες συμβουλές σας, λάβετε υπόψη σας ότι σας κοιτά με μεγάλη προσοχή και αναπαράγει και εκείνη τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεστε.

Έτσι λοιπόν, αυτό που έχετε επιπλέον να κάνετε είναι να προσέχετε διαρκώς τις δικές σας σχέσεις ώστε να λειτουργείτε ως ένα καλό παράδειγμα για εκείνη! Πολλαπλό καλό, αφού το όφελος αφορά εσάς, τους αγαπημένους σας και την κόρη σας!

Επιπλέον, η επανάληψη είναι εξαιρετικά σημαντική. Θα συνεχίσετε να μιλάτε μαζί της και με κάθε αφορμή θα τις δίνετε χρήσιμες πληροφορίες για το πως να σχετιστεί και να διαπραγματευτεί καλά με τους συνομηλίκους της.

Η καλή συνεργασία με το σχολείο είναι πολύ σημαντική αφού φροντίζετε να πλαισιώνετε από κάθε πλευρά τα σημαντικά θέματα που προκύπτουν.

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v