Ηρωίδα μαμά διαγνώστηκε με καρκίνο ενώ ήταν έγκυος και τον νίκησε!

Ηρωίδα μαμά διαγνώστηκε με καρκίνο ενώ ήταν έγκυος και τον νίκησε!

Η Stephanie Schmidt, μια 30χρονη νοσηλεύτρια στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεογνών της Νέας Υόρκης, ήταν έγκυος 8 εβδομάδων όταν πήγε για μια επίσκεψη ρουτίνας στον γυναικολόγο της. Ωστόσο, αυτό που ξεκίνησε ως επίσκεψη ρουτίνας, κατέληξε να είναι μια από τις χειρότερες μέρες της ζωής της.

Μετά την ψηλάφηση ενός μικρού όγκου στο στήθος της, ακολούθησε βιοψία μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσα να πάθω καρκίνο ενώ είμαι έγκυος», αποκάλυψη η 30χρονη γυναίκα, η οποία δεν είχε ποτέ ιστορικού καρκίνου στην οικογένειά της. «Έναν μήνα νωρίτερα είχα σταματήσει να θηλάζω τον πρώτο μου γιο και δεν είχα νιώσει τίποτα περίεργο. Ήταν μεγάλο σοκ για μένα». 

Αφού μίλησε με διαφορετικούς γιατρούς, η Stephanie αποφάσισε να συνεχίσει κανονικά την εγκυμοσύνη της και παράλληλα ακολούθησε κάποιες θεραπείες για τον καρκίνο. Η διάγνωση έγινε τον Σεπτέμβριο του 2020 και ξεκίνησε χημειοθεραπεία τον Νοέμβριο.

«Οι γιατροί μου γνώριζαν πόσο σημαντική ήταν για μένα αυτή η εγκυμοσύνη και προσαρμόσανε ανάλογα και τη θεραπεία μου, ώστε να μην κινδυνεύσει το έμβρυο», εξήγησε. 

Αν και ο καρκίνος του μαστού στην εγκυμοσύνη είναι σπάνιος και οι επιλογές θεραπείας μπορεί να είναι περίπλοκες, υπάρχουν ασφαλείς θεραπείες για όσες επιθυμούν να συνεχίσουν την εγκυμοσύνη τους, σύμφωνα με τους ειδικούς. «Η χημειοθεραπεία ήταν ένας εφιάλτης που δεν θέλω να ξαναζήσω», θυμάται η μητέρα δύο παιδιών. «Ένιωθα άρρωστη για πολύ καιρό. Το να κάνω χημειοθεραπεία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήταν φρικτό».

Ωστόσο, ακόμη και με τις εξατομικευμένες θεραπείες χημειοθεραπείας, ο όγκος της Stephanie δεν συρρικνώθηκε και οι γιατροί της συνέστησαν να υποβληθεί σε πρόκληση τοκετού στις 35 εβδομάδες. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει, καθώς γνώριζε λόγω επαγγέλματος ότι ο πρόωρος τοκετός ενέχει πολλούς κινδύνους για το μωρό. 

Παρόλα αυτά, ο καρκίνος συνεχιζόταν να εξαπλώνεται και η νεαρή μαμά γέννησε τον δεύτερο γιος της, τον μικρό Wesley, τέσσερεις μέρες αργότερα. Δέκα μέρες μετά τον τοκετό, η Stephanie έκανε μαστεκτομή και ξεκίνησε έναν νέο γύρο χημειοθεραπειών, ακόμα πιο επιθετικό και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της ασθένειάς της, και μετά από μια μακρά και συναισθηματικά δύσκολη μάχη, έκανε την τελευταία της χημειοθεραπεία τον Φεβρουάριο, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από τα πρώτα γενέθλια του γιου της. 

Σήμερα η Stephanie Schmidt απολαμβάνει να περνάει χρόνο με τα δύο παιδιά της, υπενθυμίζοντας σε όλες τις γυναίκες πως δεν πρέπει ποτέ να αμελούν να κάνουν την ετήσια μαστογραφία. ««Χωρίς τα παιδιά μου, δεν θα είχα βρει τη δύναμη να παλέψω με το τέρας. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία - τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο, γι’ αυτό πρέπει να προσέχουμε!». 

Πηγή: goodmorningamerica.com

v