Μαμά έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και κέρδισε: «μου δόθηκε μια 2η ευκαιρία!»

Μαμά έδωσε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και κέρδισε: «μου δόθηκε μια 2η ευκαιρία!»

Η Roisin Pelan, έμαθε ότι έχει καρκίνο του μαστού το 2014 καθώς διένυε την 34η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Έκτοτε, ξεκίνησε μια δύσκολη και επώδυνη περίοδος η οποία κράτησε οκτώ ολόκληρα χρόνια, μέχρι να βγει νικήτρια!

Έξι μέρες μετά τη γέννηση της κόρης της Ivy, η νέα μαμά υποβλήθηκε σε μαστεκτομή και στη συνέχεια ξεκίνησε μια σειρά από χημειοθεραπείες. Το 2017 ο καρκίνος εξαφανίστηκε και το ζευγάρι αποφάσισε να χαρίσει ένα αδερφάκι στην κόρη τους. Η λύση της υιοθεσίας ήταν η ιδανική, καθώς μια δεύτερη εγκυμοσύνη ίσως έβαζε σε ρίσκο την υγεία της Roisin. 

Έναν χρόνο αργότερα όμως, αφού εγκρίθηκε η αίτησή τους για υιοθεσία και έφεραν σπίτι τον γιο τους, ο καρκίνος επανήλθε πιο επιθετικός. Οι γιατροί, μάλιστα, την προειδοποίησαν ότι είχε μόνο τρία χρόνια ζωής. 

Παρόλα αυτά, η 40χρονη πλέον μητέρα, όχι μόνο ξεπέρασε τα τρία χρόνια ζωής αλλά κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο! Σήμερα, με δάκρυα συγκίνησης και ανακούφισης, νιώθει ευγνώμων που κέρδισε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή. 

«Τα παιδιά μου δεν με έχουν ζήσει ποτέ χωρίς καρκίνο… είναι η πρώτη φορά που θα είμαι δίπλα τους υγιής» ανέφερε. «Η Ivy ξέρει τί σημαίνει χημειοθεραπεία, αξονική τομογραφία και μαγνητική τομογραφία - λέξεις που στα 7 της δεν θα έπρεπε να τις γνωρίζει!» είπε, ενώ περιέγραψε τα τελευταία 8 χρόνια της ζωής της σαν ένα δύσκολο ταξίδι. «Το ψυχολογικό κομμάτι ήταν το πιο δύσκολο – το να προσπαθείς να πιστέψεις ότι έχεις μέλλον όταν νιώθεις ότι δεν έχεις. Ωστόσο, όταν έχεις στο ιστορικό σου δύο διαγνώσεις για καρκίνο, η θέλησή σου για ζωή κορυφώνεται!». 

Η 40χρονη γυναίκα, που θα κάνει συχνούς ελέγχους και χημειοθεραπείες για μια ζωή, δεν μπορεί παρά να εστιάζει μόνο στα θετικά και να χαίρεται κάθε λεπτό που βρίσκεται μαζί με την οικογένειά της. 

Πηγή: www.newsweek.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v