Ξαφνικά ο κύκλος μου δεν είναι σταθερός. Πρέπει να ανησυχήσω;

Ξαφνικά ο κύκλος μου δεν είναι σταθερός. Πρέπει να ανησυχήσω;

Ερώτηση:
Καλησπέρα σας. Τον προηγούμενο μήνα είχα 2 μέρες καθυστέρηση( ο κύκλος μου είναι 28-29 ημέρες). Αυτόν τον μήνα, μου ήρθε 4 μέρες νωρίτερα. Όλα αυτά σημαίνουν κάτι; Πρέπει να ανησυχήσω ή είναι φυσιολογικό; ( Να σημειώσω ότι είχα επαφές στην διάρκεια του κύκλου μου).
Απάντηση:

Η ηλικία σας είναι μικρή και ακόμα ο κύκλος σας ψάχνει να οργανωθεί. Δεν πρέπει να ανησυχείτε, αλλά να ξέρετε ότι αν χάσετε βάρος ή βάλετε βάρος ξαφνικά, η έμμηνος ρύση θα επηρεαστεί. Αν θέλετε να το ψάξετε περισσότερο θα πρέπει να κοιτάξετε τον θυρεοειδή και τις γυναικείες ορμόνες.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v