Προωράκι με αλμπινισμό νίκησε όλες τις πιθανότητες και κρατήθηκε στη ζωή!

Προωράκι με αλμπινισμό νίκησε όλες τις πιθανότητες και κρατήθηκε στη ζωή!

Όταν έσπασαν τα νερά της Youna, βρισκόταν στη δουλειά και δεν είχε ιδέα ότι θα γεννούσε εκείνη την ημέρα! Εκείνη και ο σύζυγός της μετρούσαν με ενθουσιασμό τις μέρες για τη γέννηση του πρώτου τους παιδιού, αλλά δεν περίμεναν ότι συνέβαινε στις 26 εβδομάδες.

Παρόλα αυτά, όταν η 30χρονη γυναίκα πήγε στο μαιευτήριο, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι ο καρδιακός παλμός του μωρού είχε αρχίσει να πέφτει και έπρεπε να προχωρήσουν σε επείγουσα καισαρική τομή. Έτσι, χορηγήθηκε στη νεαρή μαμά  γενική αναισθησία και εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

«Φοβόμουν. Δεν ήξερα τι επρόκειτο να συμβεί», λέει σήμερα η Youna. «Όταν ανέκτησα τις αισθήσεις μου, μου είπαν ότι είχα γεννήσει ένα κοριτσάκι».

Οι περιπέτειες του ζευγαριού, όμως, δεν τελείωσαν εκεί. Μόλις η μητέρα ανέκτησε τις δυνάμεις της και επισκέφθηκε το μωρό της στη θερμοκοιτίδα, το είδε περικυκλωμένο από γιατρούς. Το μικροσκοπικό κοριτσάκι, που γεννήθηκε μόλις 830 γραμμάρια, σχεδόν δεν φαινόταν από τα μηχανήματα και τα καλώδια που είχε πάνω του!

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο με ελικόπτερο, συνοδεία του μπαμπά του, ενώ οι γονείς του είχαν ήδη ενημερωθεί πως οι πιθανότητες να ζήσει το παιδί τους είναι ελάχιστες. Ωστόσο, το κοριτσάκι έβαλε τα δυνατά του και με τη βοήθεια των γιατρών που δεν το άφησαν λεπτό από τα μάτια τους, έκαναν το θαύμα τους. 



«Δεν είχαμε πολλές ελπίδες για την μικρή μας Sarrinah αλλά εκείνη όχι μόνο έζησε, αλλά μας φύλαγε ακόμα μία έκπληξη. Έξι εβδομάδες μετά τη γέννησή της, μια εξέταση αίματος επιβεβαίωσε πως το κοριτσάκι μας έχει αλμπινισμό».

Ενώ οι γονείς της έχουν σκούρα μαλλιά, δέρμα και μάτια, η Sarrinah έχει ξανθά μαλλιά, ανοιχτόχρωμο δέρμα και ανοιχτόχρωμα μάτια. «Η κόρη μας είναι ξεχωριστή. Ξέρουμε ότι ίσως αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα στη ζωή της επειδή έχει αλπμισμό, αλλά είναι μια μαχήτρια που νίκησε τον θάνατο. Θα είμαστε πάντα δίπλα της να τη στηρίζουμε και να την αγαπάμε με όλη μας την καρδιά», λένε οι δυο ευτυχισμένοι γονείς. 

Πηγή: honey.com.au

v