Πώς να ξεφορτωθείτε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με φυσικούς τρόπους

Πώς να ξεφορτωθείτε την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα με φυσικούς τρόπους

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του γυναικείου φύλου είναι η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε διάφορα μέρη του σώματος ή ακόμα χειρότερα στο πρόσωπο. Προτού απελπιστείτε και βρείτε κοστοβόρους τρόπους για να απαλλαγείτε από αυτό το «κακό», διαβάστε αυτό το άρθρο!

Ζελατίνη + γάλα

Tι θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας μη αρωματισμένη ζελατίνη σε σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
  • Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Τι πρέπει να κάνετε:

Σ' ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζελατίνη με το γάλα και τον χυμό λεμονιού. Βάλτε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για 15-20 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια, βγάλτε το και αφήστε το να κρυώσει. Εφαρμόστε απευθείας στα σημεία με έντονη τριχοφυΐα και περιμένετε 5 λεπτά πριν το αφαιρέσετε με τα δάχτυλά σας.

Αυτή η μάσκα είναι εξαιρετικά κολλώδης και βγάζει τις ανεπιθύμητες τρίχες αμέσως. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος εκτός κι αν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο και επιρρεπές στην ακμή.

Αβγό + άμυλο αραβοσίτου

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 αβγό
  • 1/2 κουταλιά της σούπας άμυλο αραβοσίτου
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

Τι πρέπει να κάνετε:

Σπάστε ένα αβγό και βάλτε το ασπράδι του σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, προσθέστε
τη ζάχαρη και το άμυλο αραβοσίτου και ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι το μείγμα να γίνει μια λεία πάστα. Έπειτα, εφαρμόζουμε στα σημεία που υπάρχει ανάγκη και αφήνουμε να στεγνώσει για 20-25 λεπτά. Τέλος, την ξεκολλάμε!

Το ασπράδι αβγού κολλάει έντονα στις τρίχες του και τις αφαιρεί με ακρίβεια όπως το κερί. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος εκτός κι αν το δέρμα σας είναι πολύ ευαίσθητο και επιρρεπές στην ακμή.

Παπάγια + κουρκουμάς

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 ωμή παπάγια
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη

Τι πρέπει να κάνετε:

Καθαρίστε την παπάγια, κόψτε την σε μικρά κομμάτια, πολτοποιήστε τα στο μίξερ και προσθέστε τον κουρκουμά. Εφαρμόστε την πάστα στα σημεία του προσώπου και του σώματος με ανεπιθύμητες τρίχες και κάντε απαλό μασάζ στο δέρμα σας. Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15-20 λεπτά και στη συνέχεια, ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Η παπαΐνη είναι ένα ένζυμο που βρίσκεται στην ακατέργαστη παπάγια και προκαλεί την πτώση τους των ανεπιθύμητων τριχών με φυσικό τρόπο. Η μάσκα αυτή είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Έλαιο λεβάντας + έλαιο τεϊόδεντρου

Tι θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι λεβάντας
  • 4-6 σταγόνες έλαιο τσαγιού

Τι πρέπει να κάνετε:

Σ' ένα μπολ αναμείξτε τα δυο υλικά και εφαρμόστε το μείγμα στις ανεπιθύμητες τρίχες με ένα βαμβάκι. Επαναλάβετε τη διαδικασία 2-3 φορές την ημέρα για τουλάχιστον 3 μήνες!

Η λεβάντα και το έλαιο τεϊόδεντρου έχουν αντιανδρογόνες ιδιότητες που βοηθούν στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων τριχών. Το μείγμα είναι κατάλληλο για λιπαρό και επιρρεπές στην ακμή δέρμα,

Μέλι + ζάχαρη

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό

Τι πρέπει να κάνετε:

Αναμειγνύετε τα τρία υλικά μεταξύ τους και ζεσταίνετε το μείγμα στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αναμειχθεί με τα υγρά. Εφαρμόστε την μάσκα στα επίμαχα σημεία και έπειτα, απλώστε μια λωρίδα από ύφασμα. Αφήστε να κρυώσει και τραβήξτε το ύφασμα - σαν να κάνετε αποτρίχωση.

 Αυτή η μάσκα απολέπισης αφαιρεί άμεσα όλες τις ανεπιθύμητες τρίχες και απολεπίζει τέλεια τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Επιπλέον, είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος.

Πηγή: brightside.me

v