Ο 10χρονος γιος μου επέστρεψε από την κατασκήνωση νωρίτερα και αλλαγμένος

Ο 10χρονος γιος μου επέστρεψε από την κατασκήνωση νωρίτερα και αλλαγμένος
Ερώτηση:
Έχω ένα παιδάκι δέκα χρόνων. Πήγε κατασκήνωση αλλά τη δεύτερη μέρα με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι του λείπουμε, ότι τα άλλα παιδιά τον κοροϊδεύουν και πως θέλει να επιστρέψει σπίτι. Την τρίτη μέρα πήγαμε και τον πήραμε. Επιστρέφοντας σπίτι, όμως, μου λέει συνέχεια ότι βαριέται κι ότι δεν νιώθει πουθενά ασφαλής. Καμία από τις παλιές του συνήθειες δε φαίνεται να τον ικανοποιεί πια. Τι να κάνω για να συνέλθει;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η κατασκήνωση είναι μια νέα πρόκληση! Ένα νέο περιβάλλον, με καινούργια πρόσωπα, δραστηριότητες. Σε αυτές τις νέες συνθήκες τα παιδιά χρειάζεται να επιστρατεύσουν άλλες δεξιότητες από αυτές του σχολείου προκειμένου να ανταπεξέλθουν. Όλα αυτά τα νέα δεδομένα, αν και χρήσιμα, ταυτόχρονα λειτουργούν ως πηγή άγχους για τα παιδιά.

Κάποιες φορές το άγχος αυτό βρίσκουν τρόπους να το διαχειριστούν και κάποιες όχι. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ συχνό φαινόμενο από τις πρώτες κιόλας ώρες ή ημέρες να ζητούν να επιστρέψουν στο σπίτι τους.

Δε χρειάζεται λοιπόν να ανησυχείτε για τον γιο σας. Θα ήταν βοηθητικό να του πείτε ότι τον καταλαβαίνετε και να τον συγχαρείτε θερμά για το θάρρος του να μείνει 3 ημέρες εκτός σπιτιού! Εύγε! Έχετε στην πορεία να βρείτε νέους τρόπους να συνδεθείτε! Πολύ καλά αναγνωρίζετε ότι επέστρεψε αλλαγμένος. Μεγαλωμένος θα έλεγα! Και αυτό γιατί πήρε μια έντονη γεύση από τις ελευθερίες που ακολουθούν!

Χαρείτε τον, και ενθαρρύνετε τον σε κάθε νέο άνοιγμα, με απόλυτο σεβασμό στον προσωπικό του ρυθμό.

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v