5 καλές δικαιολογίες για να αποφύγεις να πας σε γάμο

5 καλές δικαιολογίες για να αποφύγεις να πας σε γάμο

Τι; Μίζεροι; Παλιοχαρακτήρες; Αχάριστοι; Ντροπή μας κι αίσχος μας; Οκ, εντάξει, το ακούμε. Αλλά: 100 το δώρο και βάλε κι ένα φουστανάκι που πρέπει να πάρεις, και βάλε και το ημιμόνιμο χέρια-πόδια. Καλά, αν είναι και σε κανένα νησί, δεν το συζητάμε καν. Εκτοξεύονται τα έξοδα, σε μια φάση που εσύ ακόμα χρωστάς τη Δ.Ε.Η. του Μαρτίου.

Οπότε κακοχαρακτηρίστε μας εσείς οι λαρτζ, λιθοβολήστε μας εσείς οι άνετοι, κι όλοι οι υπόλοιποι, ακούστε προσεκτικά πώς θα αποφύγετε να πάτε σ' αυτόν τον άκυρο γάμο της άκυρης ξαδέρφης χωρίς να γίνεται υπεραντιπαθητικοί. 

Το προφανές: «έχω κόβιντ» 

Αλλά πάρα πολύ κόβιντ όμως. Βήχεις, έχεις 52 πυρετό, με τίποτα δεν μπορείς. Κι είναι και θέμα δημόσιας υγείας. Δικαιολογία εξαίρετη και αδιαμφισβήτητη. Φρόντισε, βέβαια, να μην το παρακάνεις με τρομακτικές λεπτομέρειες -είπαμε να το χρησιμοποιήσουμε ως δικαιολογία, αλλά να μην ανησυχήσουμε και κανέναν!

Το άλλο προφανές: «έλα ρε γαμ@το, έχω έναν άλλο γάμο!»

Θα το 'θελες όσο τίποτα να παρευρεθείς στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής τους, αλλά δυστυχώς έχεις να πας σε έναν άλλο γάμο, πάρα πολύ κοντινού σου ατόμου που προτιμά να μείνει ανώνυμο. Μπορείς πάντα να μεταβιβάσεις την ευθύνη στον άντρα σου, λέγοντας ότι «μια πολύ αγαπημένη του ξαδέρφη» παντρεύεται κι έχετε υποσχεθεί ότι θα πάτε. Φρόντισε να μην ποστάρεις φωτογραφίες με τα μπριζολάκια που τσακίζεις σε κάποια ταβέρνα και σε πάρουν χαμπάρι. Κράτα χαμηλό διαδικτυακό προφίλ την ημέρα του γάμου και όλα θα πάνε καλά. 

«Τι; Στις 20; Στις 20 θα είμαι Γουαδελούπη!»

Έχεις κανονίσει αυτό το καταπληκτικό ταξίδι, το ταξίδι των ονείρων σου ίσως, που πέφτει ακριβώς πάνω στις ημερομηνίες του γάμου. Το έχεις ήδη 3 χρόνια κανονισμένο, είναι πάρα πάρα πολύ μακρινό και πάρα πάρα πολύ δύσκολο να αναβληθεί! Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, φρόντισε να μην ποστάρεις φωτογραφίες από τη Σαλαμίνα και ξεφτιλιστείς εντελώς. 

«Το παιδί έχει κατασκήνωση/ ρεσιτάλ όμποε/ αγώνα χόκεϊ»

Ξέρουμε ότι δεν θες να χρησιμοποιείς το παιδί ως δικαιολογία, αλλά ίσως ήρθε η ώρα να το κάνεις. Και, σε πιστεύουμε, θα είναι η πρώτη και η τελευταία φορά! Εδώ ανοίγεται πεδίο δόξης λαμπρό. Χιλιάδες επιλογές: πρέπει να το πας/ να το πάρεις από την κατασκήνωση, πρέπει να πάτε οπωσδήποτε στο ρεσιτάλ άρπας του, είναι αδήριτη ανάγκη να είστε εκεί στους τελικούς ιππασίας μετ' εμποδίων. Γενικώς, διαλέγετε και παίρνετε. 

Πάρα πολλή δουλειά, πάρα πολλή δουλειά 

 Όχι εσύ, εσύ τα έχεις κανονίσει όλα άψογα και φυσικά και μπορείς και θες  να πας. Αλλά ο άντρας σου, αυτός ο αθεράπευτος εργασιομανής, έχει πάλι δεσμευτεί να δουλέψει όλο το σαββατοκύριακο. Ναι ναι, εργασιακός μεσαίωνας. Ναι, παιδί μου, σου λέω, τον έχουν γονατίσει τον καημένο. Τέλος πάντων, δυστυχώς, δεν θα μπορέσουμε να έρθουμε, αλλά να βρεθούμε οπωσδήποτε μετά να μου δείξεις φωτογραφίες! 

v