Μετά από αφαίρεση σάλπιγγας, μπορώ να αποκτήσω δίδυμα;

Μετά από αφαίρεση σάλπιγγας, μπορώ να αποκτήσω δίδυμα;

Ερώτηση:
Μετά από έκτοπη κύηση αναγκαστικά αφαιρέσαμε την μια σάλπιγγα. Ο γιατρός είπε πως δεν υπάρχει θέμα γονιμότητας. Ωστόσο, θέλω να ρωτήσω αν μπορεί να γίνει σύλληψη διδύμων.
Απάντηση:

Το αν θα κάνετε δίδυμα έχει να κάνει με την ωορρηξία και όχι με την σάλπιγγα. Αν εμφανιστούν ταυτόχρονα δύο ωοθηλάκια, οι πιθανότητες για δίδυμα αυξάνονται.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v