17χρονος με εγκεφαλική παράλυση τελείωσε το λύκειο με άριστα!

17χρονος με εγκεφαλική παράλυση τελείωσε το λύκειο με άριστα!

Ο Νικόλας Μαρκαντώνης είναι ένα άτομο με αναπηρίες που ζει στην Κύπρο του 2022. Πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, έχει εκ γενετής τετραπληγία και απώλεια ακοής. Φέτος τελείωσε το Λύκειο και έπρεπε να δώσει έναν τεράστιο αγώνα -που δεν θα έπρεπε να είχε δώσει- για να έχει πρόσβαση σε ένα διαφοροποιημένο γραπτό, στο οποίο θα μπορούσε να αντεπεξέλθει.

Η μητέρα του Νικόλα, κα Γιούλα Πιτσιάλη, είχε κάνει τότε λόγο για δυσμενή διάκριση, προχωρώντας σε έναν μεγάλο αγώνα, ώστε ο γιος της να μπορέσει τελικά να συμμετάσχει στις Παγκύπριες Εξετάσεις. Και τελικά τα κατάφεραν. Ο Νικόλας μπόρεσε να παρακαθήσει στις Παγκύπριες Εξετάσεις και χθες πήρε το απολυτήριό του, με γενικό βαθμό 18,43.

Η μητέρα του Νικόλα έκανε μια συγκινητική ανάρτηση, ανεβάζοντας και φωτογραφίες από την τελετή.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Νικόλας Μαρκαντώνης, τμήμα Γ6, Λυκείου Παλλουριώτισσας, κρίνεται άξιος απόλυσης με γενικό βαθμό 18,43 "πολύ καλά"! Ναι, τα κατάφερες, Νικόλα, κόντρα σε όλους όσοι δεν πίστεψαν σε σένα. Νίκησες τους Κύκλωπες, πέρασες από τις συμπληγάδες, από όλα τα εμπόδια που έστηναν μπροστά σου στα πρώτα χρόνια της σχολικής σου ζωής.

Βρήκες το λιμάνι σου, στο σχολείο σου, βρήκες μια δεύτερη οικογένεια τους καθηγητές και τους συμμαθητές σου, και μοιράστηκες εμπειρίες και όμορφες στιγμές. Είμαστε περήφανοι για σένα, όλοι μας! Αυτό το ταξίδι το ολοκλήρωσες με επιτυχία. Εύχομαι να ξεκινήσεις ένα άλλο εξίσου όμορφο. Άλλωστε το ταξίδι της ενήλικης ζωής σου τώρα αρχίζει, με θεμέλια όλα όσα διδάχτηκες, όλα όσα έμαθες και ένοιωσες. Δεν έχεις όρια, Νικόλα μου, το απέδειξες, μπορείς να ονειρεύεσαι και άλλα ταξίδια, και εμείς θα είμαστε δίπλα σου να ρίχνουμε μαζί τους τοίχους.

Ευχαριστούμε την οικογένειά μας στο Λύκειο Παλλουριώτισας για το όμορφο ταξίδι. Constantinos Malekkides 'ολοζώντανη σκιά του Νικόλα μας' τα καραφέρατε! Άξιοι! Εύχομαι το πανεπιστήμιο Κύπρου να σας ανοίξει τις πόρτες για ακόμη ένα υπέροχο ταξίδι!».

Πηγή: city.sigmalive.com

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v