«Δε χαράμισα τα πτυχία μου επειδή έμεινα στο σπίτι να μεγαλώσω τα παιδιά μου»

«Δε χαράμισα τα πτυχία μου επειδή έμεινα στο σπίτι να μεγαλώσω τα παιδιά μου»

Μια μαμά πλήρους απασχόλησης που μεγαλώνει τις τρεις κόρες της, μοιράζεται τις σκέψεις της για το πώς νιώθει που σταμάτησε τη δουλειά και για τα χρόνια που κόπιασε για να πάρει το πτυχίο της.

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω το εξής: σέβομαι πάρα πολύ τις εργαζόμενες μητέρες. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί πολύ απλά η μητρότητα δεν είναι ποτέ μονόπλευρη.

Τις προάλλες διάβαζα για μια μητέρα, η οποία βρήκε την απόλυτη ευτυχία στο να μεγαλώνει τα παιδιά της. Είπε μάλιστα, ότι αν το γνώριζε αυτό νωρίτερα, δεν θα είχε πιεστεί να σπουδάσει και θα δημιουργούσε την οικογένειά της σε πιο μικρή ηλικία. Τόνισε ακόμη, ότι μετανιώνει τον χρόνο και τα χρήματα που δαπάνησε στο πανεπιστήμιο.

Η ανάρτησή της με έβαλε σε σκέψεις για τα 8χρόνια και τα 50.000 δολάρια (τα οποία παρεμπιπτόντως ακόμη ξεπληρώνω) που ξόδεψα για να σπουδάσω στο κολέγιο και στη συνέχεια στη φαρμακευτική σχολή.

Σπατάλησα τον χρόνο μου; Μετά τα παιδιά θα έπρεπε να επιστρέψω στη δουλειά για να αξιοποιήσω τον κόπο μου; Για να μην τα πολυλογώ, έπαθα κρίση ταυτότητας.

Εργάστηκα για τρία χρόνια και στα 23 μου είχα ένα πολύ καλό μισθό. Ήμουν πετυχημένη. Τώρα όμως είμαι απλά μια μαμά που μένει στο σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Αυτό απαντάω όταν με ρωτάνε τι δουλειά κάνω. Και, κάθε φορά, συνειδητοποιώ ότι είμαι τυχερή. Έχω έναν υπέροχο σύζυγο που φροντίζει για την οικογένειά μας και έχουμε τρία πανέμορφα παιδάκια που λατρεύω να φροντίζω και να περνάω την μέρα μου μαζί τους. Ειλικρινά, δεν μου λείπει τίποτα.

Το πτυχίο και τα χρόνια που δούλεψα με διαμόρφωσαν σε αυτό που είμαι σήμερα. Δεν ήταν χάσιμο χρόνου! Έμαθα σημαντικά μαθήματα ζωής που θα με ακολουθούν για πάντα.

Πιστεύω ότι όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Νομίζω ότι η μόρφωση που είχα το προνόμιο να έχω, μου δίνει την αυτοπεποίθηση να μπορώ να διδάξω τα παιδιά μου πολλά πράγματα. Είμαι ευγνώμων για όσα χρόνια δούλεψα, αλλά αυτή τη στιγμή νιώθω πολύ πιο ευτυχισμένη που έχω τη δυνατότητα να μένω στο σπίτι και να μεγαλώνω τις κόρες μου.»

Πηγή: mother.ly

v