7χρονη γιόρτασε τα γενέθλιά της στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου μαζί με τη μαμά της!

7χρονη γιόρτασε τα γενέθλιά της στην κορυφή του Κιλιμάντζαρου μαζί με τη μαμά της!

Η 7χρονη Autumn Lott έγινε η νεότερη Καναδή που κατέκτησε την κορυφή του όρους Κιλιμάντζαρο (5.895 μέτρα!) στην Τανζανία. Μάλιστα εκείνη τη μέρα, εκτός από το κατόρθωμά της, γιόρτασε και τα έβδομα γενέθλιά της.

Η μητέρα της μικρής, Francesca Lott, δήλωσε ότι κάθε χρόνο στα γενέθλια της κόρης της, η οικογένεια κάνει μια μεγάλη πεζοπορία. Σε ηλικία 3 ετών, η Autumn ολοκλήρωσε το Nootka Trail, στη δυτική ακτή του νησιού Nootka, ενώ στα 5 της, το Rockwall Trail, στο Εθνικό Πάρκο Kootenay στα καναδικά Βραχώδη Όρη.

«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία που διήρκησε 7 μέρες. Ήμασταν δυο μας και αυτό το έκανε ακόμα πιο ξεχωριστό», είπε η μητέρα της και συμπλήρωσε ότι παρά την κούραση και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, το να βλέπεις τον κόσμο από ψηλά ήταν η μεγαλύτερη ανταμοιβή τους.

Όταν μαμά και κόρη κατέκτησαν την κορυφή του βουνού τούς περίμενε μία ακόμα ευχάριστη έκπληξη! Η ομάδα που τους βοήθησε να ανέβουν, ευχήθηκε στην μικρούλα «χρόνια πολλά» με μια μικρή τούρτα!

Το αχτύπητο δίδυμο σκοπεύει να συνεχίσει την παράδοση και του χρόνου. Επόμενος προορισμός είναι η Aconcagua στην Αργεντινή - άλλη μία από τις επτά κορυφές που σηματοδοτούν τις υψηλότερες κορυφές σε κάθε ήπειρο. Στο μέλλον θέλουν να τις κατακτήσουν όλες!

«Θέλω η κόρη μου να μάθει ότι μια γυναίκα μπορεί να κάνει ό,τι θέλει σε αυτή τη ζωή και ό,τι βάλει στο μυαλό της. Έχουμε τεράστια δύναμη μέσα μας».

Πηγή: terracestandard.com

v