Έχω 50 μέρες να αδιαθετήσω. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Έχω 50 μέρες να αδιαθετήσω. Τι μπορεί να συμβαίνει;

Ερώτηση:

Καλησπέρα. Είμαι 41 ετών και τις τελευταίες 50 μέρες δεν έχω αδιαθετήσει. Γενικά έχω μικρό κύκλο και πάντα σταθερό. Επειδή το βάρος μου ήταν αυξημένο το τελευταίο 7μηνο έχω χάσει με τη βοήθεια κλινικού διατροφολόγου 12 κιλά και κάνω έντονο βάδην καθημερινά. Πρέπει να ανησυχώ; Σας ευχαριστώ.

Απάντηση:

Το πιο πιθανό είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αλλαγή τρόπου ζωής. Παρ' όλα αυτά χρειάζεται ορμονική αξιολόγηση και υπερηχογραφική εκτίμηση.

*O Δρ. Θεοδόσης Αρκουλής είναι Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ειδικός στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση, Επικεφαλής του «Κέντρου Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Πειραιά Μίτωση».

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365

 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v