Ρούλα Πισπιρίγκου: νέα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Ρούλα Πισπιρίγκου: νέα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Ακόμη ένα κακούργημα σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προστίθεται στη δικογραφία που αφορά στην πρωτότοκη κόρη της Τζωρτζίνα. Στην 33χρονη μητέρα ασκήθηκε νέα ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης κόρης της, πριν δηλαδή επέλθει το μοιραίο με τη χορήγηση της θανατηφόρας κεταμίνης.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργο Νούλη, που άσκησε συμπληρωματικά δίωξη στην Ρούλα Πισπιρίγκου, η 33χρονη λίγους μήνες πριν χορηγήσει, όπως ήδη κατηγορείται, τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο παιδί της αφαιρώντας του τη ζωή, είχε επιχειρήσει και πάλι να το δολοφονήσει και μάλιστα μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Από την αξιολόγηση τόσο του υλικού της δικογραφίας, όσο και από τις καταθέσεις γιατρών προκύπτει ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν χωρίς παθολογικά ευρήματα.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο εισαγγελέας αποδίδει  -σύμφωνα με πληροφορίες- την καρδιακή ανακοπή, που υπέστη η Τζωρτζίνα μέσα στο νοσοκομείο σε εξωτερική επέμβαση και δη από τη μητέρα της. 

Το μοιραίο αποτέλεσμα, κατά τον εισαγγελέα ωστόσο, αποσοβήθηκε  λόγω της άμεσης παρέμβασης των γιατρών που έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να σώσουν το παιδί.

Αύριο το πρωί, η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κληθεί να απολογηθείς συμπληρωματικά ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, οπότε αναμένεται να μεταχθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Η 33χρονη όπως έχει δικαίωμα μπορεί να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί η ίδια και ο δικηγόρος της για τη νέα εξέλιξη της υπόθεσης προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή και έναντι αυτής της σοβαρής κατηγορίας που της αποδίδεται.

Πηγή: cnn.gr

v