Η κόρη μου είναι συνέχεια απομονωμένη και παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή

Η κόρη μου είναι συνέχεια απομονωμένη και παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή
Ερώτηση:
Η κόρη μου είναι συνέχεια απομονωμένη από την οικογένεια, κλεισμένη μέσα στο
δωμάτιο της πολλές ώρες και χαμένη στα παιχνίδια που παίζει στο διαδίκτυο. Δεν
ακούει κανέναν, αντιμιλάει και γενικά δεν κάτι τίποτα άλλο πέρα από το να παίζει. Από
τότε που της πήρα τον υπολογιστή δεν μου μιλάει καθόλου, ενώ απομονώνεται
ακόμα πιο πολύ. Τι να κάνω; Πώς να το διαχειριστώ όλο αυτό; Όταν προσπαθώ να
την πλησιάσω με διώχνει και δεν κουβεντιάζει καν μαζί μου να λύσουμε το
πρόβλημα.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η υπέροχη κόρη σας φαίνεται να δυσκολεύεται. Δεν αναφέρετε την ηλικία της. Εάν είναι στην εφηβεία, το κλείσιμο στο δωμάτιο και η περισσότερη ενασχόληση με το διαδίκτυο, ταιριάζουν με αυτήν την αναπτυξιακή φάση, αλλά με ένα διαφορετικό μέτρο. Ένα μέτρο που θα έχετε ορίσει εσείς, συνυπολογίζοντας τα ενδιαφέροντά της, το άνοιγμά της και την υγεία της, ψυχική και σωματική.

Ακούγοντας τα λόγια σας, καταλαβαίνω ότι υπάρχει δυσκολία να ορίσετε αυτό το μέτρο. Μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια ειδικού. Τα θέματα του γονικού ρόλου είναι πολυσύνθετα και πάντα μια προσωπική επεξεργασία βοηθά στο να αναπτύξετε και άλλους τρόπους προσέγγισης.

Ακόμη και στην περίπτωση που το κορίτσι σας ανήκει σε μικρότερη ηλικία, πάλι θα σας ήταν πολύ χρήσιμο να δουλέψετε κάποια σημαντικά θέματα. Η ασφάλεια της κόρη σας, τα λειτουργικά όρια, ο τρόπος επικοινωνίας, η ελευθερία που αντιστοιχεί σε κάθε φάση, είναι μερικά από τα πολλά σπουδαία θέματα που έχετε να διαπραγματευτείτε.

Μην καθυστερείτε λοιπόν. Εάν νιώθετε ότι υπάρχει κάτι που έχει μπλοκάρει την καλή σας επικοινωνία, μην επιμένετε στο ίδιο. Πιθανά δε σας ταιριάζει. Ετοιμαστείτε για αλλαγή! Ετοιμαστείτε για νέους τρόπους!

Σας ευχαριστώ

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v