«Το να είσαι γιαγιά είναι χίλιες φορές καλύτερο από το να είσαι μαμά!»

«Το να είσαι γιαγιά είναι χίλιες φορές καλύτερο από το να είσαι μαμά!»

Λένε ότι μία από τις μεγαλύτερες χαρές του να είσαι παππούς και γιαγιά είναι να αγαπάς και να φροντίζεις ένα παιδί, χωρίς να χρειάζεται να παίρνεις όλες τις δύσκολες αποφάσεις. Μία αφοσιωμένη γιαγιά από τη Μελβούρνη το επιβεβαιώνει, λέγοντας πως το να είναι γιαγιά, είναι χίλιες φορές καλύτερο απ’ όταν ήταν μαμά.

Η 67χρονη γυναίκα που ζει με τον σύζυγό της, φροντίζει τις δύο εγγονούλες της, 13 και 10 ετών αντίστοιχα, από τότε που ήταν μωρά. Παίρνει τα κορίτσια από το σχολείο δύο φορές την εβδομάδα και τα κρατάει τουλάχιστον ένα βράδυ την εβδομάδα - συνήθως κάθε Παρασκευή ή κάθε Σάββατο. Επιπλέον, είναι πάντα πρόθυμη να βοηθήσει την κόρη της και τον γαμπρό της με τις μικρές, ενώ τις κρατάει κάθε καλοκαίρι για 1-2 εβδομάδες. 

Η συμβολή της γιαγιάς στην οικογένεια είναι ανεκτίμητη, καθώς οι δύο εργαζόμενοι γονείς έχουν το περιθώριο να ξεκουραστούν και να απαλλαχθούν από επιπρόσθετες έγνοιες. Ωστόσο, η γιαγιά δεν το κάνει μόνο για να βοηθήσει την κόρη της αλλά κι επειδή λατρεύει να περνάει χρόνο με τις εγγονές της. 

«Ειλικρινά, το κάνω κυρίως για μένα επειδή λατρεύω να είμαι με τις εγγονούλες μου» αναφέρει η 67χρονη. «Όταν είσαι γιαγιά, απολαμβάνεις όλες τις χαρές των παιδιών χωρίς να χρειάζεται να πάρεις δύσκολες αποφάσεις. Τα όρια για το φαγητό ή την οθόνη τα θέτουν οι γονείς, κι εμείς απλά τα τηρούμε» προσθέτει. 

Μάλιστα, ενώ η 67χρονη γιαγιά με τον σύζυγό της έμεναν αρκετά κοντά στην κόρη και τις εγγονές τους, πρόσφατα μετακόμισαν στην ίδια γειτονιά, ώστε να μπορούνα να τους επισκέπτονται ανά πάσα στιγμή. 

Πηγή: honey.nine.com.au

v