«Δεν θέλω επισκέψεις μετά τον τοκετό - εγώ και το μωρό μου χρειαζόμαστε ηρεμία»

«Δεν θέλω επισκέψεις μετά τον τοκετό - εγώ και το μωρό μου χρειαζόμαστε ηρεμία»

Είναι συνηθισμένο να επισκεπτόμαστε μια νέα μανούλα μετά τη γέννηση του μωρού της και να της ευχόμαστε τα καλύτερα. Έχετε όμως αναρωτηθεί αν αυτό της δημιουργεί περισσότερο άγχος παρά χαρά; Μια μαμά εξηγεί γιατί δεν θέλει επισκέπτες μετά τον τοκετό και μας βάζει σε σκέψεις.

«Θυμάμαι πως όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί, με είχαν επισκεφτεί ΟΛΟΙ… Οι γονείς μου, τα πεθερικά μου, οι συγγενείς, τα ξαδέρφια, οι φίλοι των γονιών μου, αλλά και οι δικοί μου.

Το σπίτι μου ήταν… κέντρο διερχομένων τις πρώτες δύο ημέρες και πραγματικά, ήταν πάρα πολύ δύσκολο για μένα. Δεν είχα πει τίποτα ωστόσο, γιατί δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν. Έπρεπε να μάθω το μωρό μου, να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα και να χαμογελάω σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Σε λίγο καιρό θα γίνω μαμά για τέταρτη φορά και θέλω να σας αποκαλύψω ένα μικρό μυστικό. Κάτι που θα ήθελα να μου είχαν πει την πρώτη φορά: δεν πειράζει να μη θες επισκέπτες μετά τον τοκετό. Δεν πειράζει να πεις όχι!

Οπότε, αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι αλλιώς για μένα. Δεν με ενδιαφέρει ποιος θέλει να μας επισκεφτεί ή να βγάλει φωτογραφία το νέο μέλος της οικογένειας.

Θέλω το καινούριο μας μωράκι να περάσει τις πρώτες μέρες της ζωής του στην αγκαλιά των γονιών του και των αδερφών του. Να το χαρούμε και να το θαυμάσουμε.

Θέλω ο καθένας μας να επεξεργαστεί τα όσα νιώθει με ηρεμία. Χωρίς να πρέπει να φέρεται κάπως επειδή είναι μπροστά κάποιος τρίτος.

Ένα νεογέννητο θέλει ηρεμία. Το ίδιο και η μαμά του.

Δεν είναι εδώ για να ευχαριστήσει τους άλλους, αλλά για να ενταχθεί στην οικογένειά μας.

Γι’ αυτό μην παρεξηγηθείτε αν δεν θέλουμε να μας επισκεφτείτε. Απλώς χρειαζόμαστε λίγο χρόνο. Είναι για το καλό της οικογένειάς μας.»

Πηγή: kidspot.com.au

v