Λεχώνα τρώει τον… πλακούντα της για γρηγορότερη ανάρρωση από τον τοκετό!

Λεχώνα τρώει τον… πλακούντα της για γρηγορότερη ανάρρωση από τον τοκετό!

Η Sharna Burgess αποκάλυψε μια μέθοδο αποκατάστασης μετά τον τοκετό που «συνιστά ανεπιφύλακτα». Ενώ απαντούσε σε ερωτήσεις που της έκαναν οι ακόλουθοί της στο Instagram, η νέα μαμά είπε την άποψή της για μια νέα τάση που θέλει τις λεχώνες να τρώνε τον… πλακούντα τους.

 «Μια μαία κράτησε τον πλακούντα μου, τον επεξεργάστηκε και τον έβαλε σε μικρές κάψουλες - σαν χάπια. Παίρνω 2 τέτοια χάπια την ημέρα αντί για βιταμίνες», εξομολογήθηκε η νεαρή μητέρα εξηγώντας πως η κατάποση του πλακούντα βοηθά στην εξισορρόπηση των ορμονών, στην παραγωγή γάλακτος, στην πρόληψη της επιλόχειας κατάθλιψης και γενικά στην αποκατάσταση της λεχώνας μετά τον τοκετό.

 «Το μόνο που μπορώ να πω από προσωπική εμπειρία, είναι πως η ανάρρωσή μου ήταν γρήγορη, η διάθεσή μου εκπληκτική και είχα αρκετό γάλα για την κόρη μου», ανέφερε η Sharna στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η ενθυλάκωση πλακούντα έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια με πολλές νέες μαμάδες, διασημότητες και μη, να επιβεβαιώνουν τη θετική επίδραση που είχε στην ανάρρωσή τους μετά τον τοκετό.

Ωστόσο, η Διοίκηση Θεραπευτικών Αγαθών (TGA) στην Αυστραλία προτρέπει τις μητέρες να είναι προσεκτικές όταν καταναλώνουν τον πλακούντα τους, καθώς «δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία που να υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς για οφέλη για την υγεία που σχετίζονται με την κατανάλωση ανθρώπινου πλακούντα και οι ευρύτεροι κίνδυνοι είναι άγνωστοι.

 «Ο ανθρώπινος πλακούντας είναι βιολογικό υλικό και μπορεί να περιέχει και να μεταδίδει μολυσματικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων βακτηρίων και ιών. Επιπλέον, το παρασκεύασμα μπορεί να εισάγει κατά λάθος μολυσματικούς παράγοντες. Ο κίνδυνος μετάδοσης μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερος εάν ο πλακούντας σας καταποθεί από άλλο άτομο ή αν εσείς καταπιείτε τον πλακούντα ενός άλλου ατόμου», έγραψαν στην ιστοσελίδα τους.

Πηγή: honey.nine.com.au

v