Προωράκι καταδικασμένο να μην ζήσει ούτε 1 λεπτό, γίνεται 1 έτους!

Προωράκι καταδικασμένο να μην ζήσει ούτε 1 λεπτό, γίνεται 1 έτους!

Η μικρή Christina Radley γεννήθηκε 3 μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, ζύγιζε λιγότερο από μισό κιλό και πέρασε τις πρώτες 102 ημέρες της στην εντατική μονάδα νεογνών. Οι γιατροί προετοίμασαν τους γονείς της για το χειρότερο ενδεχόμενο, λέγοντάς τους πως ίσως δεν προλάβει να ζήσει ούτε 1 λεπτό.

Η μικρή μαχήτρια, όμως, με τη βοήθεια των γιατρών που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τη σώσουν, όχι μόνο έζησε πάνω από ένα λεπτό αλλά ετοιμάζεται να γιορτάσει σε λίγες μέρες τα πρώτα της γενέθλια! 

«Όταν βλέπεις με τι αντιμετώπισε η Christina στην αρχή της ζωής της και πού βρίσκεται τώρα, είναι απίστευτο. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα την φέρναμε σπίτι», λέει σήμερα η μητέρα της, πεπεισμένη πως η επιστήμη έκανε το θαύμα της. «Επέζησε λόγω της ιατρικής επιστήμης, της εξέλιξης της τεχνολογίας και των εκπληκτικά προικισμένων ανθρώπων που τη φρόντιζαν».

Η ασυνήθιστη ιστορία της οικογένειας ξεκίνησε όταν από τους πρώτους κιόλας υπερήχους που έδειξαν ότι το έμβρυο ήταν πολύ μικρό και δεν αναπτυσσόταν σωστά και στις 20 εβδομάδες αποφασίστηκε επείγουσα καισαρική τομή. 

Από τότε και για τις επόμενες 102 μέρες, το νεογέννητο μωράκι αντιμετώπισε πολλά προβλήματα υγείας και έφτασε πολλές φορές κοντά στο θάνατο. Η μικρή Christina, όμως, ήταν αποφασισμένη να ζήσει και σήμερα, υγιέστατη, φοράει τα καλά της και ετοιμάζεται για το πρώτο πάρτυ γενεθλίων της. 

Η 32χρονη Maria και ο 38χρονος Jonathan, οι περήφανοι γονείς της μικρής Christina, δεν πιστεύουν στη τύχη του. «Αισθανόμαστε απίστευτα τυχεροί και ευγνώμονες. Θυμάμαι μια μέρα στη ΜΕΘ, όταν ένα μωρό δίπλα στη Christina δεν τα κατάφερε, πόσο φοβηθήκαμε και για το δικό μας μωρό. Οι γιατροί τη φωνάζουν μωρό θαύμα κι έχουν δίκιο», είπαν χαρακτηριστικά.

Πηγή: irishmirror.ie

v