Προωράκι που γεννήθηκε στις 26 εβδομάδες δυναμώνει μέρα με τη μέρα!

Προωράκι που γεννήθηκε στις 26 εβδομάδες δυναμώνει μέρα με τη μέρα!

Ένα μικροσκοπικό μωράκι που γεννήθηκε πρόωρα στις 26 εβδομάδες, ζυγίζοντας μόλις 800 γραμμάρια, πάλεψε με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στη ζωή και τα κατάφερε! Από τότε δυναμώνει μέρα με τη μέρα, κάνοντας περήφανους τους γονείς του, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς να το πάρουν στο σπίτι τους.

H Αυστραλή Emily Kate Robinson έπαθε το σοκ της ζωής της όταν, 14 εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία τοκετού, άρχισε να βιώνει επώδυνες συσπάσεις. Οι γιατροί της είπαν ότι είχε διαστολή 3 εκατοστών και από στιγμή σε στιγμή θα γεννούσε την κόρη της.

«Ήταν οι πιο τρελές 48 ώρες της ζωής μου», είπε ενώ σημείωσε ότι προσπάθησε να καθυστερήσει  την γέννηση της κόρης της, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Η μικρή Lilly ήρθε στον κόσμο με επείγουσα καισαρική τομή στις 22 Ιουνίου 2022 και είχε περίπου 85% πιθανότητες επιβίωσης.

Η Robinson είπε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να βλέπει την κόρη της στη ΜΕΝΝ και πρόσθεσε «Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι δεν θα τα κατάφερνε. Είναι μαχήτρια. Μου αρέσει να τη βλέπω να δυναμώνει μέρα με τη μέρα, αλλά στενοχωριέμαι που τη βλέπω με τόσα σωληνάκια. Όταν είμαι μαζί της νιώθω δυνατή, αλλά όταν μου την παίρνουν με πνίγει ο πόνος. Θέλω να την πάρω σπίτι και να τη θηλάσω».

Το μικροσκοπικό κοριτσάκι κερδίζει καθημερινά βάρος και σε λίγο καιρό θα μπορεί να πάει στο σπίτι με τους γονείς της. 

Πηγή: honey.nine.com.au

v