Γονείς από τη Θεσσαλονίκη γυρίζουν τον κόσμο με την 18 μηνών κορούλα τους!

Γονείς από τη Θεσσαλονίκη γυρίζουν τον κόσμο με την 18 μηνών κορούλα τους!

Τα ταξίδια είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις σε ένα παιδί και η Γεωργία Βενιζέλου από τη Θεσσαλονίκη, παρέα με τον σύζυγό της, έχουν ήδη ταξιδέψει μαζί με την κορούλα τους σε 20 χώρες!

Τους τελευταίους 11 μήνες, η Κάτια έχει ταξιδέψει σε 18 χώρες, από τις νήσους Φερόε και την Ισλανδία μέχρι την Αλβανία, φτάνοντας πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την αφετηρία της, τη Θεσσαλονίκη. Έχει ανηφορίσει στο απομακρυσμένο χωριό Πιοντάο στην Πορτογαλία, όπου μάλιστα ανέβασε πυρετό σε μια περιοχή χωρίς καν φαρμακείο.

Έχει σταθεί μπροστά στον καταρράκτη Σβάρτιφος στην Ισλανδία, σκάζοντας στα γέλια με τα νερά που την πιτσίλισαν ξαφνικά στο πρόσωπο και έχει φτάσει μέχρι τη λίμνη Sørvágsvatn στις νήσους Φερόε, που μοιάζει να ίπταται πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό, έτσι όπως απλώνεται στην άκρη ενός γκρεμού.
 
Έχει δοκιμάσει τοπικές σπεσιαλιτέ και σφιχταγκάλιασε ανθρώπους που δεν μιλούσαν τη γλώσσα της σε διάφορες γωνιές της Ευρώπης και χρησιμοποίησε κάθε πιθανό μεταφορικό μέσο: αεροπλάνο, τρένο και πλοίο, τελεφερίκ, τραμ στη Λισαβόνα και σκάφος στο Πόρτο. Πιθανότατα όμως, το αγαπημένο της μεταφορικό μέσο είναι ο ...μάρσιπος.

Προσαρμοστική ...από κούνια

Έτσι, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, η Κάτια έγινε το τρίτο μέλος της παρέας και ταξίδεψε σε Αυστρία, Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Μονακό, Ολλανδία, Ισλανδία, Νήσοι Φερόε, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Κροατία, Βοσνία Εργεζοβίνη, Κόσοβο, Αλβανία, Σερβία και Γερμανία.

Το τελευταίο road trip των τριών τους ήταν μια διαδρομή 4500 χιλιομέτρων στις δαλματικές ακτές και τα δυτικά Βαλκάνια. Όπως παρατηρεί η Γεωργία, η μικρή έχει ήδη αρχίσει να αποκτά τα πρώτα χαρακτηριστικά μιας ταξιδιώτισσας. Σε σχέση με το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό, πριν από 11 μήνες, έχει γίνει πολύ πιο προσαρμοστική, ανεκτική στην ταλαιπωρία και δεκτική στο να δοκιμάζει καινούργιες γεύσεις.

«Η Κάτια δείχνει ευτυχισμένη τις στιγμές που ταξιδεύει και, όσο μεγαλώνει, βλέπουμε πόσο απολαμβάνει το να βρίσκεται σε νέους προορισμούς και να συναντάει παιδάκια από άλλα μέρη του κόσμου», αναφέρει η μητέρα της, Γεωργία Βενιζέλου και παροτρύνει περισσότερους γονείς να ταξιδεύουν με τα βρέφη τους.

Συναρπαστικό, αλλά όχι πάντα εύκολο

Κατά τη Γεωργία Βενιζέλου, ένα τέτοιο ταξίδι έχει αρκετές δυσκολίες, αλλά με πάρα πολύ καλή οργάνωση και προετοιμασία, με καλή συνεργασία ανάμεσα στους γονείς και θετική ψυχολογία, ακόμα και τα απρόοπτα μπορούν να αντιμετωπιστούν, χωρίς να χαλάσει η διάθεση των ταξιδιωτών. Ένα παιδί έχει βασικές ανάγκες, π.χ., σε ύπνο και φαγητό, που δεν μπορείς να τις αμελήσεις και άρα πρέπει να είσαι έτοιμος/η να τις αντιμετωπίσεις.

«Τα πιο σύνθετα προβλήματα βέβαια, είναι αυτά που σχετίζονται με την υγεία. Γι' αυτό χρειάζεται πριν από κάθε ταξίδι οι γονείς να κάνουν πολύ προσεκτική έρευνα για το σύστημα υγείας, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας στις περιοχές που επισκέπτονται, να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας διεθνούς κάρτας υγείας και, επιπλέον, να έχουν ψυχραιμία και να ετοιμάσουν ένα "κιτ" φαρμάκων, σε συνεργασία με την/τον παιδίατρο», λέει χαρακτηριστικά. 

Πηγή: thetoc.gr

v