«Θηλάζω ακόμα τον 5χρονο γιο μου κι ας μου λένε ότι πρέπει να σταματήσω»

«Θηλάζω ακόμα τον 5χρονο γιο μου κι ας μου λένε ότι πρέπει να σταματήσω»

Η Lauren McLeod, μαμά δύο παιδιών, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από τις αναρτήσεις της στο Instagram όπου εξηγεί γιατί θηλάζει όχι μόνο την μικρή της κόρη αλλά και τον 5χρονο γιο της.

Η 29χρονη μαία, αναφέρει πως «οι άνθρωποι είναι βιολογικά σχεδιασμένοι για να απογαλακτίζονται από το στήθος μεταξύ 2-7 ετών. Ο μητρικός θηλασμός ενός πεντάχρονου μπορεί να μην είναι συνηθισμένος στη σημερινή κοινωνία, αλλά δεν υπάρχει τίποτα περίεργο ή ακραίο σε αυτό. Απλώς ταΐζω και παρηγορώ το παιδί μου», είπε χαρακτηριστικά. 

Εκτός από τα εκατοντάδες θετικά και υποστηρικτικά σχόλια που συγκέντρωσε, δεν έλειψαν κι εκείνοι που σχεδόν της επιτέθηκαν. «Με αποκάλεσαν κακοποιητική μητέρα, μου είπαν ότι είμαι αηδιαστική, παράξενη, χυδαία, εγωίστρια και άλλα πολλά αλλά δεν με νοιάζει. Μου αρκεί που κάνω ό,τι θεωρώ σωστό για τα παιδιά μου». 

Παρόλα αυτά, ο αρχικός της στόχος ήταν να θηλάσει τα παιδιά της μέχρι την ηλικία των 2 ετών.  «Όταν γέννησα το πρώτο μου παιδί, τον Bowie, σκεφτόμουν ότι θα τον θηλάσω για δύο χρόνια. Ήμουν τυχερή γιατί δεν αντιμετώπισα προβλήματα με τον θηλασμό όπως άλλες γυναίκες, οπότε η διαδικασία κύλησε τόσο ευχάριστα και για τους δυο μας που αποφάσισα να συνεχίσω να τον θηλάζω και μετά τα δύο του χρόνια.

Επιπλέον, το μητρικό γάλα έχει αντισώματα και υψηλή διατροφική αξία οπότε δεν έχω λόγο να σταματήσω τον θηλασμό, παρόλο που είναι πλέων 5 ετών. Συγκεκριμένα, ο γιος μου θηλάζει κάθε βράδυ πριν κοιμηθεί και η διαδικασία αυτή ενισχύει το δέσιμο που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας». 

Κλείνοντας, η Lauren τόνισε πως αδιαφορεί για τα κακόβουλα σχόλια που δέχεται. «Κάθε γονιός κάνει ό,τι θεωρεί καλύτερο για το παιδί του και δεν χρειάζεται να κρίνεται κάθε λεπτό για τις επιλογές του».

Πηγή: nypost.com

v