5χρονος σώθηκε από θαύμα: κρεμόταν για 10 λεπτά από παράθυρο του 13ου ορόφου!

5χρονος σώθηκε από θαύμα: κρεμόταν για 10 λεπτά από παράθυρο του 13ου ορόφου!

Ένα απίστευτο περιστατικό έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με πρωταγωνιστές τον φύλακα ενός κτιρίου κι ένα 5χρονο αγοράκι που κινδύνευσε σοβαρά το πρωί της Τρίτης, 13 Σεπτεμβρίου.

Η ώρα ήταν 8:00  το πρωί όταν ο φύλακας του ουρανοξύστη και πατέρας δύο παιδιών, επέβλεπε μια ομάδα εργαζομένων που ήταν υπεύθυνοι για τη συντήρηση του κτιρίου. Ξαφνικά, είδε ένα 5χρονο αγοράκι να στέκεται στο περβάζι ενός παραθύρου στον 13ο όροφο και πανικοβλήθηκε! 

Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και ζήτησε από κάποιους εργαζόμενους να σταθούν στο κάτω μέρος του κτιρίου με μια κουβέρτα για να πιάσουν το αγόρι αν έπεφτε. Παράλληλα, με τη βοήθεια ενός άλλου εργαζόμενου, ανέβηκε στον 13ο όροφο, έσπασε την πόρτα του διαμερίσματος και τράβηξε το αγόρι μέσα στο σπίτι. 

«Φαντάστηκα έναν από τους δύο γιους μου σε αυτή τη θέση και κόντεψα να βάλω τα κλάματα. Ήξερα ότι έπρεπε να δράσουμε γρήγορα γιατί ακόμα και ένα λεπτό θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο», είπε ο φύλακας. 

Όπως έγινε αργότερα γνωστό, η μαμά του αγοριού πετάχτηκε μέχρι τον φούρνο όσο ο μικρός κοιμόταν, αφήνοντας το παράθυρο στην ανάκληση για σιγουριά. Στο μεταξύ ο 5χρονος ξύπνησε και, παρά το πολύ μικρό άνοιγμα του παραθύρου, κατάφερε να βγει στο περβάζι!

Όταν επέστρεψε η μητέρα του από τα ψώνια, στις 8:10, είδε συγκεντρωμένο πλήθος κάτω από την πολυκατοικία και ενημερώθηκε για το τι συνέβη. «Τα λίγα λεπτά που πέρασαν μέχρι να ακούσω ότι ο γιος μου είναι ασφαλής, έμοιαζαν με αιώνες!», είπε η γυναίκα η οποία ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει πώς μπόρεσε ο γιος της να γλιστρήσει από το μισάνοιχτο παράθυρο. 

«Ήταν η πρώτη φορά που τον αφήνω μόνο του ενώ κοιμάται και δεν θα το ξανακάνω ποτέ! Πήρα ένα πολύ μεγάλο μάθημα. Δεν πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά μας από τα μάτια μας ούτε λεπτό!», κατέληξε. 

Πηγή: thenationalnews.com

v