Μαμά 3 παιδιών που είχε κάνει στείρωση, έμεινε ξανά έγκυος στα 41!

Μαμά 3 παιδιών που είχε κάνει στείρωση, έμεινε ξανά έγκυος στα 41!

Η 41χρονη Sophie ζει ευτυχισμένη με τον σύζυγό της και τα 3 τους παιδιά και θεωρούσε την οικογένειά τους ολοκληρωμένη. Για να αποφύγουν μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αποφάσισε να κάνει λαπαροσκοπική απολίνωση σαλπίγγων (στείρωση), η οποία θεωρείται η πιο συνηθισμένη μέθοδος μόνιμης κατάργησης της γονιμότητας της γυναίκας.

Πράγματι, έκανε την επέμβαση στο νοσοκομείο και βγήκε την επόμενη μέρα. Σύμφωνα με τον χειρουργό της, ήταν μια απλή διαδικασία και δεν υπήρχαν επιπλοκές. Δύο μήνες αργότερα, μάλιστα, επανήλθε κανονικά η περίοδός της και το ζευγάρι συνέχισε τη ζωή του χωρίς να σκέφτεται την αντισύλληψη. 

Δεκαοκτώ μήνες μετά την απολίνωση των σαλπίγγων της, η Sophie συνειδητοποίησε ότι δεν είχε περίοδο για δύο μήνες. Αρχικά νόμιζε πως περνάει εμμηνόπαυση αλλά σταδιακά άρχισε να παρατηρεί συμπτώματα εγκυμοσύνης. Το τεστ επιβεβαίωσε τις υποψίες της και έκλεισε ραντεβού με τον γιατρό της, όπου έμαθε ότι είναι ήδη 12 εβδομάδων!

Ο χειρουργός αναγνώρισε ότι αν και η απολίνωση των σαλπίγγων είναι πολύ αποτελεσματική, δεν παρέχει 100 τοις εκατό εγγύηση μη σύλληψης. Η Sophie ήταν μία από τις 100 γυναίκες στις οποίες δεν «δουλεύει» η συγκεκριμένη μέθοδος στείρωσης. 

Το ζευγάρι, αφού ξεπέρασε το σοκ, αποφάσισε να μην διακόψει την εγκυμοσύνη. Μάλιστα, είναι ενθουσιασμένοι για τον ερχομό του νέου μέλους. Όπως αναφέρουν, ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη της μέχρι τώρα κοινής ζωής τους!

Παρόλα αυτά, την επόμενη κιόλας μέρα, ο σύζυγός της Sophie έκανε βαζεκτομή… 

Πηγή: kidspot.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v