Η έφηβη κόρη μου παίζει ακόμα με κούκλες. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Η έφηβη κόρη μου παίζει ακόμα με κούκλες. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Ερώτηση:
Καλησπέρα. Η κόρη μου είναι 14 ετών και ακόμα παίζει με τις κούκλες της και λούτρινα αρκουδάκια της. Είναι ένα κοινωνικό παιδί που ποτέ δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Παρόλα αυτά ανησυχώ… Είναι φυσιολογικό για την ηλικία της;
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Η ηλικία της κόρης σας είναι μόνον ένα στοιχείο δικό της και δε μπορεί να οδηγεί με ασφάλεια σε μια εικόνα ή κάποια συμπεριφορά που αναμένεται να έχει. Αυτό σημαίνει ότι συνδράμουν αμέτρητοι παράγοντες στην ανάπτυξη των παιδιών τόσο σε επίπεδο συναισθήματος όσο και συμπεριφοράς.

Ένα παιδί ή έφηβος που βιώνει πολλές αλλαγές ή κάποια κρίση στην οικογένεια ή έντονο στρες, τακτικά μπορεί να παλινδρομεί στη συμπεριφορά του ώστε να αισθανθεί ασφάλεια και να λάβει φροντίδα από τους γονείς.

Η υπέροχη κόρη σας ετοιμάζεται για τη διαφοροποίηση της! Αυτό από μόνο του είναι ιδιαίτερα στρεσογόνο! Ενισχύστε την με την τρυφερότητα σας και δώστε της το μήνυμα ότι ο μοναδικός ρυθμός της είναι βεβαίως σεβαστός και όμορφος. Μην αγωνιάτε εφόσον βλέπετε ότι σφαιρικά προχωρά όμορφα και κοινωνικά τα καταφέρνει πολύ καλά.

Να τη χαίρεστε!

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

 

 

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v