«Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ αλλά τα παιδιά μου δεν θα είναι για πάντα μωρά»

«Οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ αλλά τα παιδιά μου δεν θα είναι για πάντα μωρά»

Το να είσαι μαμά είναι ένας υπέροχος, αλλά δύσκολος ρόλος που σε βάζει συνεχώς μπροστά σε διλήμματα. Οι μαμάδες όμως, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, επιλέγουμε να είμαστε κοντά στα παιδιά μας - όσο μπορούμε και με όποιο τίμημα!

«Τα δίδυμα αγοράκια μου είναι 16 μηνών και ήρθε η ώρα να επιστρέψω στη δουλειά. Παράλληλα, αφιερώνω πολύ χρόνο να πλένω τα πιάτα, να μαζεύω παιχνίδια, να ξεσκονίζω και να σκουπίζω για να είναι όλα πεντεκάθαρα. 

Τα δίδυμα αγοράκια μου είναι 16 μηνών και ήρθε η ώρα να αποφασίσω ποια θέλω να είμαι...

Μετά από σκέψη και μια μεγάλη συζήτηση με τον άντρα μου, αποφάσισα πως θέλω να είμαι η μαμά τους που περνάει όσο περισσότερο χρόνο μπορεί μαζί τους. Δεν θέλω να ελέγχω τα πάντα, ούτε να με τρώνε όλη μέρα οι δουλειές του σπιτιού. 

Δεν θέλω να είμαι μια φιλόδοξη εργαζόμενη που θα επιστρέφει σπίτι κατάκοπη και χωρίς ενέργεια να μεγαλώσει τα παιδιά της. Αν χρειαστεί να εργαστώ, θα επιλέξω μια δουλειά με λιγότερα χρήματα και λιγότερες απαιτήσεις.

Σε αυτήν την φάση της ζωής τους, τώρα που χτίζουν τα πρώτα θεμέλια πάνω στα οποία θα στήσουν την υπόλοιπη ζωή τους, θα είμαι κοντά τους. Θα τους διδάξω όσα ξέρω, θα με διδάξουν όσα ξέρουν, θα γελάσουμε, θα παίξουμε, θα φάμε, θα πάμε τη βόλτα μας… 

Γενικά, θα τους αφιερώσω όλη μου την ενέργεια μέχρι να έρθει το βράδυ και να πέσω ξερή στο κρεβάτι μου, ξέροντας ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό. 

Σε αυτήν την φάση της ζωής τους, θα αφήσω πίσω μου τον φιλόδοξο και εργασιομανή εαυτό μου. Εκείνον που θέλει να ελέγχει τα πάντα και να είναι όλα στην εντέλεια, και θα αφοσιωθώ στα διδυμάκια μου που με χρειάζονται και τα χρειάζομαι! 

Είμαι μαμά δύο νηπίων κι αυτός είναι ο πιο όμορφος και δημιουργικός ρόλος που είχα ποτέ! Επειδή, όμως, δεν θα κρατήσει για πάντα, θέλω να τον ζήσω στο έπακρο! Σε πολύ λίγα χρόνια τα παιδιά μου δεν θα είναι πια μικρά και δεν θα με χρειάζονται - οι δουλειές, όμως, θα είναι πάντα εκεί να περιμένουν». 

Ελεύθερη μετάφραση από mother.ly

v