Μητρότητα θα πει να καταρρέεις από την αυπνία, αλλά να συνεχίζεις ακάθεκτη!

Μητρότητα θα πει να καταρρέεις από την αυπνία, αλλά να συνεχίζεις ακάθεκτη!

Η μητρότητα είναι υπέροχη αλλά, ειδικά τα πρώτα χρόνια, σου στερεί κάτι πολύ βασικό: τον ύπνο! Παρόλα αυτά, εμείς οι μαμάδες δεν το βάζουμε κάτω και, παρότι άυπνες, συνεχίζουμε ακάθεκτες!

«Πριν γεννηθεί ο γιος μου, δεν είχα ιδέα πόσο καλά κοιμόμουν, ειδικά τα Σαββατοκύριακα!

Όταν έμεινα έγκυος, όλοι μου έλεγαν “κοιμήσου τώρα που μπορείς”, αλλά τους θεωρούσα υπερβολικούς.

Όταν γέννησα, κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσαν!

Η ζωή με ένα μικρό παιδί είναι υπέροχη, αλλά ο ύπνος γίνεται… είδος πολυτελείας! Παρόλα αυτά, εμείς οι μαμάδες αντέχουμε και συνεχίζουμε ακάθεκτες. Παρόλο που είμαστε άυπνες, κρατάμε την οικογένεια “όρθια” και σε τάξη, χωρίς να αμελούμε τίποτα. 

Παρόλο που είμαστε άυπνες, σηκωνόμαστε νωρίς το πρωί για να φτιάξουμε πρωινό, να ντύσουμε τα παιδιά για το σχολείο, να τα αφήσουμε στον παιδικό σταθμό και να πάμε στη δουλειά μας περιποιημένες και χτενισμένες σαν να μην είχαμε παιδιά!

Παρόλο που είμαστε άυπνες, φέρνουμε εις πέρας τα ξεσπάσματα των νηπίων μας στο σούπερ μάρκετ, χωρίς να ξεχάσουμε να βάλουμε στο καλάθι όσα λείπουν από το ντουλάπι της κουζίνας μας. 

Τραγουδάμε αστεία τραγουδάκια στα μωρά, γαργαλάμε τις πατούσες τους, περνάμε ποιοτικό χρόνο μαζί τους και ακολουθούμε πιστά τη ρουτίνα του ύπνου μέχρι να κλείσουν τα ματάκια τους.

Αλλάζουμε με χαρά την 16η πάνα της ημέρας, ετοιμάζουμε όλα τα γεύματα και μαζεύουμε για 100η φορά τα πεταμένα παιχνίδια από το σαλόνι.

Παρόλο που είμαστε άυπνες, σερβίρουμε το δείπνο, πλένουμε τα πιάτα, βάζουμε σκούπα, απλώνουμε 2 πλυντήρια τη μέρα και προσπαθούμε να είναι όλα υπό έλεγχο. 

Ρωτάμε τον σύντροφο και τους φίλους μας πώς ήταν η μέρα τους και τους στεκόμαστε σε κάθε τους πρόβλημα ή αναποδιά. 

Κρατάμε χρόνο για τον εαυτό μας για να δούμε λίγους καλούς φίλους, να πάμε για περπάτημα, να παρακολουθήσουμε μια ωραία ταινία ή να διαβάσουμε ένα καλό βιβλίο. 

Και παραμένουμε άυπνες όσο τα παιδιά μας γίνονται από μωράκια νηπιάκια, από νηπιάκια παιδάκια, από παιδάκια εφηβάκια... Παρόλο που χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ένα συνεχόμενο 12ωρο ύπνου, δεν το έχουμε ποτέ! ωστόσο, δεν σταματάμε να κάνουμε αυτά που πρέπει - ή μάλλον, αυτά που θέλουμε! Γιατί όσα κάνουμε για τα παιδιά μας και την οικογένειά μας, δεν είναι ούτε αγγαρεία ούτε θυσία. Είναι επιλογή».

Ελεύθερη μετάφραση από mother.ly

v