Μπαμπάς υιοθέτησε κοριτσάκι με σύνδρομο Down - το είχαν απορρίψει 20 οικογένειες!

Μπαμπάς υιοθέτησε κοριτσάκι με σύνδρομο Down - το είχαν απορρίψει 20 οικογένειες!

Ο 42χρονος Luca Trapanese και η κόρη του Alba συναντήθηκαν πρώτη φορά το 2017, όταν η μικρούλα ήρθε στον κόσμο και εγκαταλείφθηκε από την μητέρα της επειδή είχε σύνδρομο Down.

Ο Luca, ο οποίος συνεργαζόταν από τα 14 με διάφορους οργανισμούς κοινωνικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων ένα ίδρυμα που παρέχει βοήθεια σε παιδιά με σύνδρομο Down, ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι η Alba Θα γινόταν κόρη του. Με το που την είδε, ένιωσε αμέσως να τους συνδέει κάτι που δεν μπορεί να περιγράψει. 

Αυτό, όμως, δεν ήταν εύκολο καθώς ήταν ανύπαντρος. Μετά από 2 χρόνια και 20 οικογένειες που δεν θέλησαν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι. Παρόλο που στην Ιταλία είναι μεγάλο το ποσοστό των ζευγαριών που θέλουν να υιοθετήσουν, ελάχιστα από αυτά  εξετάζουν το ενδεχόμενο να πάρουν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες.

Τελικά, όταν η μικρούλα έγινε 18 μηνών, ο Luca κατάφερε να την υιοθετήσει και ανέλαβε επίσημα την φροντίδα της.

Μπαμπάς και κόρη ζουν μαζί από το 2019 και έχουν φτιάξει μια ευτυχισμένη οικογένεια. «Έχει μια πολύ ισχυρή προσωπικότητα και μπορεί να είναι πολύ πεισματάρα κατά καιρούς. Της αρέσει να παίζει και να χορεύει όλη την ημέρα», λέει για την κόρη του ο ευτυχισμένος μπαμπάς, ο οποίος την αναφέρει ως τη χαρά της ζωής του.

«Πλέον βλέπω ένα όμορφο μέλλον για μένα. Θα περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με ένα κορίτσι που αγαπώ και θα κάνουμε πολλά θαυμάσια πράγματα μαζί», είπε χαρακτηριστικά. 

Πηγή: Brightside.me

 

v