Βρέθηκε σώος και αβλαβής 2χρονος που είχε εξαφανιστεί για 16 μήνες!

Βρέθηκε σώος και αβλαβής 2χρονος που είχε εξαφανιστεί για 16 μήνες!

Ένα δίχρονο αγόρι που αγνοούταν για περισσότερο από ένα χρόνο βρέθηκε ζωντανό και καλά στην υγεία του σε κέντρο φροντίδας παιδιών στο Σίδνεϊ. O μικρός Hoang Vinh Le, ο οποίος όταν εξαφανίστηκε ήταν μόλις 10 μηνών, επέστρεψε στην ασφάλεια της οικογένειάς του και το χαμόγελό του δεν μαρτυρά τίποτα απ' όσα πέρασε.

Η αστυνομία είπε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά πολύπλοκη υπόθεση, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος.

Η πικρή διαμάχη για την κηδεμονία του αγοριού

Οι γονείς του Hoang Vinh Le είχαν πολλά προβλήματα στη σχέση τους, με τον πατέρα του, Hoang Thanh Le, να έχει ιστορικό βίας. Η γιαγιά (από την πλευρά της μητέρας του), Kim Huong Tran, βοηθούσε στην αρχή το ζευγάρι στο μεγάλωμα του παιδιού και αργότερα πήρε την πλήρη κηδεμονία του.

Η παράξενη εξαφάνιση

Την τελευταία φορά που εθεάθη ο μικρός ήταν τον Μάιο 2021. Η γιαγιά του ήταν συντετριμμένη και φοβόταν ότι δεν θα τον έβλεπε ποτέ ξανά. Μια εβδομάδα αργότερα οι γονείς του συνελήφθησαν και είπαν στην αστυνομία ότι πλήρωσαν μια γυναίκα ονόματι Kathy Nguyen 200 δολάρια για να τον κρατήσει για μια νύχτα. Έπειτα τα ίχνη του χάθηκαν μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2022. Οι αρχές τότε ισχυρίστηκαν ότι δεν ήταν σε θέση να βρουν το πρόσωπο, που οι γονείς προσδιόρισαν ως «Kathy Nguyen», ή να εξακριβώσουν αν όντως υπήρχε.

Στις 25 Σεπτεμβρίου η γιαγιά του αγοριού έλαβε το τηλεφώνημα που την πλημμύρισε ευτυχία και ευγνωμοσύνη. Ο εγγονός της είχε βρεθεί! Το παιδί είχε εγκαταλειφθεί σε ένα κέντρο φροντίδας παιδιών στο Campsie, στα νοτιοδυτικά του Σίδνεϊ, από μια νεαρή γυναίκα.

Μετά από τόσο καιρό ο Vinh αρχικά δυσκολεύτηκε να θυμηθεί τη γιαγιά του και δεν ακούει στο όνομά του. Σε αυτούς τους μήνες έμαθε να περπατά και να μιλάει και φαίνεται να είναι μια χαρά στην υγεία του.

Όμως η γιαγιά του ανησυχεί περισσότερο για την ψυχική του υγεία. «Κλαίει πολύ κατά τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, όταν κοιμάται, είμαι πάντα εκεί μαζί του. Νομίζω ότι είναι λίγο φοβισμένος, γιατί δεν θέλει να τον αφήσει κανείς», δήλωσε.

Ενώ ο Vinh επέστρεψε εκεί όπου ανήκει, η αστυνομία στρέφει την προσοχή της στο πού βρισκόταν τους τελευταίους 16 μήνες και ποιος εμπλέκεται στο να τον κρύψει από τις αρχές και τη γιαγιά του.

Η επιθεωρητής της ομοσπονδιακής αστυνομίας της Αυστραλίας, Andrea Humphrys, δήλωσε ότι το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανεύρεση του Vinh.

Πηγή: 9now.nine.com.au

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v