Μαμά 3 παιδιών υιοθέτησε μωράκι με σύνδρομο Down

Μαμά 3 παιδιών υιοθέτησε μωράκι με σύνδρομο Down

Όταν η Whittney και ο Michael ανακάλυψαν ότι ο τρίτος γιος τους γεννήθηκε με σύνδρομο Down, τρομοκρατήθηκαν. Ο φόβος τους, όμως, μετατράπηκε σύντομα σε ενθουσιασμό και επηρέασε τις μελλοντικές τους αποφάσεις.

Η Whittney και ο Michael γνωρίστηκε όταν ήταν ακόμα μαθητές Γυμνασίου και με τα χρόνια ο έρωτάς τους άνθισε. Παντρεύτηκαν λίγο πριν αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο και, μέσα σε τρία χρόνια, απέκτησαν δύο παιδιά. Μια κόρη, τη Mikayla, και έναν γιο, τον MT.

Στη συνέχεια, βίωσαν μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία υπέφεραν από αποβολές και έκαναν πολλές θεραπείες γονιμότητας. Τελικά, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την ιδέα μιας ακόμη εγκυμοσύνης και έμειναν έκπληκτοι όταν το 2012 έμαθαν ότι θα αποκτήσουν το τρίτο τους παιδάκι!

Η εγκυμοσύνη κρίθηκε υψηλού κινδύνου και έπρεπε να παρακολουθείται στενά. Ο γιος τους, ο Jude, ήρθε στον κόσμο στις 35 εβδομάδες και ο παιδίατρος επιβεβαίωσε στο ζευγάρι ότι έχει σύνδρομο Down.  Η Whittney είχε προετοιμαστεί γι’ αυτό το ενδεχόμενο. Όταν, όμως, η υποψία έγινε βεβαιότητα, την κατέβαλε το αίσθημα του φόβου.

Ωστόσο, καθώς περνούσαν οι μήνες, συνειδητοποίησε πως ο μικρός της Jude ήταν ένα αληθινό δώρο κι ένιωσε ευγνωμοσύνη που τον είχε στη ζωή της. Μαζί με την Whittney προσαρμόστηκε και η υπόλοιπη οικογένεια στην νέα πραγματικότητα και ο μικρός έγινε η χαρά τους.  



Όταν ο μικρούλης έκλεισε τα δύο, το ζευγάρι αποφάσισε να πραγματοποιήσει ακόμα ένα όνειρό του, αυτό της υιοθεσίας! Η Whittney, μάλιστα, ήθελε τόσο πολύ να υιοθετήσει ένα μωρό που το είχε ανακοινώσει στους γονείς της απ’ όταν ήταν στο δημοτικό! Μετά την πρόσφατη εμπειρία τους με τον Jude, θέλησαν να προχωρήσουν στην υιοθεσία ενός παιδιού με με ειδικές ανάγκες. 

Μια μέρα, η Whittney είδε στο Facebook τη φωτογραφία και την ιστορία του Max και κατάλαβε αμέσως ότι αυτό θα ήταν το τέταρτο παιδί της. Φυσικά, η οικογένεια γνώριζε καλά ότι το να μεγαλώσει ακόμα ένα παιδί με ειδικές ανάγκες δεν θα ήταν εύκολο, αλλά όλοι τους ήταν αποφασισμένοι να το κάνουν. Μετά από 13 μήνες προετοιμασίας, το ζευγάρι ταξίδεψε μέχρι την Κίνα και έφερε τον Max στο σπίτι.

Ο Max, παρά τις ανησυχίες της οικογένειας, προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα και μπόρεσε να δεθεί και να χτίσει μια σταθερή σχέση με τους γονείς, τα αδέρφια του και, φυσικά, τον Jude.

Τα 2 μικρότερα αδέρφια της οικογένειας έχουν μόνο 3 μήνες διαφορά και είναι καλύτεροι φίλοι. Η περήφανη μαμά περιγράφει τον Max ως «γεννημένο τραγουδιστή με χορευτικές ικανότητες που…. σκοτώνουν» και τον Jude ως «πρωτοποριακό καλλιτέχνη που του αρέσει να ζωγραφίζει, να σχεδιάζει και να τραγουδά».



Η μαμά των 4 σημείωσε ότι τα δύο αγοράκια ήταν γραφτό να γίνουν αδέρφια αφού, όπως ανέφερε, έχουν έναν μοναδικό τρόπο να επικοινωνούν μεταξύ τους. Προσθέτει, επίσης, ότι τα αγόρια της, αν και έχουν σύνδρομο Down, δεν περιορίζουν με κανέναν τρόπο την οικογένεια, η οποία διατηρεί όλες τις αγαπημένες συνήθειες του παρελθόντος. 

Όσο για τη Mikayla και τον MT, είναι τα καλύτερα μεγαλύτερα αδέρφια που θα μπορούσαν να έχουν ο Max και ο Jude, έχουν μάθει να συμπονούν, να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να αγαπούν τους ανθρώπους ουσιαστικά. «Η αγάπη των 4 αδερφών είναι μοναδική και βαθιά», όπως είπε χαρακτηριστικά η μαμά τους. 

Πηγή: brightside.me

v