Γενναία μαμά γέννησε πρόωρα λόγω καρκίνου και πάλεψε σκληρά για να σωθεί!

Γενναία μαμά γέννησε πρόωρα λόγω καρκίνου και πάλεψε σκληρά για να σωθεί!

Η Ashley Conley διαγνώστηκε με μια σπάνια και επιθετική μορφή καρκίνου στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και έδωσε γενναία μάχη για να σωθεί.

Τον Φεβρουάριο του 2022, όταν η Conley ήταν 32 εβδομάδων έγκυος, παρατήρησε ότι τα ούλα της αιμορραγούσαν και ότι είχε πιο συχνά ρινορραγίες. Επιπλέον, άρχισε να μελανιάζει σε διάφορα σημεία του σώματός της. Ήξερε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά δεν φανταζόταν με τίποτα ότι θα είχε καρκίνο.

Η Dr. Amy Wang, αιματολόγος-ογκολόγος, φοβόταν ότι επρόκειτο για οξεία προμυελοκυτταρική λευχαιμία, έναν εξαιρετικά σπάνιο και επιθετικό καρκίνο του αίματος.

Η κατάσταση της μητέρας ήταν πολύ σοβαρή και η Conley ξεκίνησε χημειοθεραπεία από το στόμα, η οποία θεωρείται ασφαλής κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, τα αιμοπετάλιά της συνέχισαν να πέφτουν.

Προκειμένου να μπορέσει να κάνει πιο βαριές θεραπείες, η Conley έφερε στον κόσμο την κόρη της νωρίτερα, στις 33 εβδομάδες. Το μωράκι πέρασε σχεδόν ένα μήνα στη ΜΕΝΝ, αλλά στη συνέχεια πήγε στο σπίτι της για να γνωρίσει τα αδερφάκια της και τώρα είναι ένα υγιές, χαμογελαστό κοριτσάκι.

Μετά από οκτώ μήνες θεραπείας, η Conley βρίσκεται τώρα σε ύφεση. Δήλωσε ότι είναι ευγνώμων σε όλους τους γιατρούς που τη βοήθησαν και της έσωσαν τη ζωή και εξομολόγηθηκε ότι τα παιδιά της ήταν αυτά που την κράτησαν ζωντανή για να παλέψει.

«Ήταν δύσκολα. Ελπίζω να βγω ζωντανή από όλο αυτό και να μπορέσω να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με τα παιδιά μου», είπε.

Πηγή: nbcchicago.com

v