Κατάφερε να μείνει έγκυος στα 44 μετά από 10χρονη μάχη με τον καρκίνο

Κατάφερε να μείνει έγκυος στα 44 μετά από 10χρονη μάχη με τον καρκίνο

Η Betsy O'Brien Phillips ονειρευόταν από καιρό να γίνει μητέρα αλλά ένα εξόγκωμα στο στήθος, της άλλαξε τα σχέδια καθώς διαγνώστηκε με με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 35 ετών στα τέλη του 2012. Οι ελπίδες της να μείνει έγκυος ναυάγησαν, αφού τα επόμενα χρόνια έπρεπε να εστιάσει στο πρόβλημα της υγείας της και στο να μείνει ζωντανή!

«Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο έπαθα σοκ! Συγκέντρωσα όλες μου τις δυνάμεις απλά για να επιβιώσω, αλλά με έτρωγε και ο καημός του να γίνω μητέρα. Τότε, κάποιος μου πρότεινε να καταψύξω τα ωάριά μου - κάτι που δεν είχα σκεφτεί - ώστε να έχω μια ευκαιρία να γίνω μαμά εάν όλα πήγαιναν καλά». 

Τα επόμενα 10 χρόνια, η O'Brien υποβλήθηκε σε μία χειρουργική επέμβαση, χημειοθεραπείες, ακτινινοβολίες και μια πολυετή ορμονοκατασταλτική θεραπεία. 

Όλα αυτά της έσωσαν τη ζωή αλλά έβαλαν σε κίνδυνο την ευκαιρία της να μείνει έγκυος, αφού δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει τις προσπάθειες πριν συμπληρώσει τα 44 έτη - όταν δηλαδή θα ήταν αρκετά μεγάλη και άρα με μειωμένη γονιμότητα. Ωστόσο η O'Brien είχε προνοήσει να καταψύξει τα ωάριά της πριν ξεκινήσει την θεραπεία κατά του καρκίνου. 

Το 2019, παντρεύτηκε το σύζυγό της και λίγα χρόνια αργότερα έκανε εξωσωματική γονιμοποίηση, διακόπτοντας για λίγο τη θεραπεία ορμονικής καταστολής. Σήμερα η O'Brien είναι έγκυος σε ένα κοριτσάκι και αναμένεται να γεννήσει τον Ιούνιο. 

«Όταν διαγνώστηκα με καρκίνο, δεν περίμενα ότι όχι μόνο θα ζήσω αλλά θα γίνω και μαμά. Νιώθω ευγνώμων για το πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα. Η εγκυμοσύνη μου είναι ένα τεράστιο δώρο και είμαι σίγουρη πως οι στιγμές που θα ακολουθήσουν μετά τον τοκετό, θα είναι ανεκτίμητες», είπε η ευτυχισμένη μέλλουσα μαμά. 

Πηγή: today.com

v