«Είναι πιο εύκολο να μεγαλώνεις μωρά όταν είσαι 23 παρά όταν είσαι 37 χρονών!»

«Είναι πιο εύκολο να μεγαλώνεις μωρά όταν είσαι 23 παρά όταν είσαι 37 χρονών!»

Η Reese Witherspoon, μητέρα τριών παιδιών, μιλάει για τη μητρότητα με αφοπλιστική ειλικρίνεια και μας… κεντρίζει το ενδιαφέρον!

«Είμαι μαμά από το 1999», μας θύμισε η ηθοποιός και παραγωγός σε ένα βίντεο. «Έμεινα πρώτη φορά έγκυος στα 22 μου. Γέννησα στα 23 μου. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, ήταν τρομακτικό. Φοβόμουν. Δεν ήξερα πως θα επηρέαζε τη ζωή ή την καριέρα μου.

Αυτό που συνέβη τελικά, όμως, ήταν να αλλάξει εντελώς ο τρόπος σκέψης μου. Από το τότε που γεννήθηκε η πλέον 20χρονη κόρη μου, σταμάτησα να σκέφτομαι αν κρυώνω ή αν ζεσταίνομαι - σκέφτομαι μόνο αν κρυώνουν ή να ζεσταίνoνται τα παιδιά μου», είπε η γνωστή ηθοποιός.

«Το δεύτερο παιδί μου, τον Deacon, τον απέκτησα όταν ήμουν 27 και συνειδητοποίησα πως το να έχεις μικρά παιδιά, θέλει σωματικές αντοχές! Γι' αυτό κι όταν έκανα το τρίτο μου παιδί, τον Tennessee, στα 37, μου ήταν πολύ πιο δύσκολο! Αυτό, βέβαια, ισχύει για μένα. Η μητρότητα, η εγκυμοσύνη και οι αντοχές είναι απόλυτα προσωπικό θέμα και κάθε μαμά συμπεριφέρεται διαφορετικά». 

Η Reese Witherspoon επεσήμανε πως ως νεαρή μητέρα ήρθε αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις, αλλά είχε μόνιμο σύμμαχό της τις άλλες μαμάδες. «Όσο και αν τα χρήματα και η σταθερότητα βοηθούν στην ανατροφή των παιδιών, δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα χωρίς το σύστημα υποστήριξης που μου παρείχαν οι υπόλοιπες μητέρες», είπε χαρακτηριστικά. 

Τέλος, τόνισε πως οι γυναίκες που είναι αποφασισμένες να αποκτήσουν παιδί, πρέπει να αφήσουν στην άκρη αμφιβολίες και στερεότυπα. «Αν θέλεις πραγματικά να γίνεις μαμά, έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις. Μην το αναβάλλεις λόγω της (νεαρής ή μεγάλης) ηλικίας σου, του αν είσαι ή όχι σε γάμο, ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να μοιάζει με εμπόδιο… Όταν έρθει η ώρα να γίνεις μαμά απλά θα το καταλάβεις -όπως το κατάλαβε κάποτε και η μητέρα σου- και θα βρεις τρόπο να κάνεις το όνειρό σου πραγματικότητα».

Πηγή: mother.ly

v