Ήρωας έσωσε 4 αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι!

Ήρωας έσωσε 4 αδερφάκια από φλεγόμενο σπίτι!

Ο Brendon Birt οδηγούσε σε έναν δρόμο της Αϊόβα όταν μια λάθος στροφή τον έφερε στο… σωστό μέρος!

Συγκεκριμένα ο Birt, έστριψε κατά λάθος στο στενό όπου βρισκόταν ένα φλεγόμενο σπίτι και αμέσως σταμάτησε να βοηθήσει. Όπως ανέφερε και ο ίδιος, μόλις είδε την φωτιά, ήξερε πως έπρεπε να δράσει γρήγορα. «Το ένστικτό μου μου έλεγε πως μέσα στο σπίτι υπάρχουν άνθρωποι που κινδυνεύουν να καούν», είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τα τοπικά νέα, μέσα στο σπίτι βρίσκονταν 4 αδέρφια ηλικίας 8, 14, 17 και 22 ετών που κοιμόντουσαν. Ευτυχώς ο Birt έτρεξε γρήγορα κάτω από το φλεγόμενο σπίτι, άρχισε να φωνάζει δυνατά και να πετάει πέτρες στα παράθυρα ώσπου ξύπνησε το μεγάλο παιδί της οικογένειας και, με τη σειρά του, έσωσε τα τρία αδέρφια του. 

«Όταν κατάλαβα ότι μέσα στο σπίτι βρίσκονται 4 αδέρφια, σκέφτηκα μόνο ότι έπρεπε να σώσω τα παιδιά! Μιλούσα δυνατά για να ακούνε τη φωνή μου και προσπάθησα να τα καθοδηγήσω ώστε να βγουν έξω από το φλεγόμενο σπίτι με ασφάλεια. Όταν τα κατάφεραν, ανακουφίστηκα...».  

Οι γονείς των 4 παιδιών ήταν σε μια επίσκεψη και είχαν αφήσει τον 22χρονο γιο τους να κάνει babysitting. «Τα παιδιά μου δεν θα ζούσαν αν δεν είχε σταματήσει το αυτοκίνητό του ο Birt για να τους βοηθήσει. Από το σπίτι δεν έμεινε τίποτα όρθιο - φανταστείτε πώς θα είχαν γίνει τα παιδιά μας αν δεν είχαν προλάβει να βγουν έξω», ανέφερε η μητέρα τους γεμάτη ευγνωμοσύνη. 

Τελικά, η λάθος στροφή του ήρωα τον έφερε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή! 

Πηγή: people.com

v