«Μεγάλωσα με μια τοξική μητέρα και η κόλαση που έζησα με πονάει ακόμα»

«Μεγάλωσα με μια τοξική μητέρα και η κόλαση που έζησα με πονάει ακόμα»

Έχουμε συνηθίσει να ακούμε για μαμάδες γλυκές, τρυφερές και υποστηρικτικές και ξεχνάμε πως γύρω μας υπάρχουν και μαμάδες σκληρές, χειριστικές και τοξικές που έστω και ασυνείδητα, καταστρέφουν τα παιδιά τους. Η παρακάτω μαρτυρία αναγνώστριά μας μιλάει για μια τέτοια μητέρα, αποκαλύπτοντας τον πόνο που κρύβει όλα αυτά τα χρόνια μέσα της. 

«Διάβασα ένα άρθρο σας για τις τοξικές μητέρες που καταστρέφουν τις ζωές των παιδιών τους και περιγράφει ακριβώς τη δική μου μητέρα. 

Έχασα τον μπαμπά μου σε ηλικία 4 ετών και μεγάλωσα με τον 6χρονο, τότε, αδελφό μου και την 28χρονη, τότε, μητέρα μας που μας βασάνισε ψυχοσωματικά! Το χειρότερο, όμως, ήταν (και είναι ακόμα...) ότι έχει χτίσει μια άψογη εικόνα προς τα έξω, οπότε ό,τι κι αν λέγαμε εγώ κι αδερφός μου όταν ήμασταν παιδιά, δεν μας πίστευε κανείς. 

Μέχρι σήμερα που είναι 77 ετών, παρότι χάσαμε τον αδερφό μου και μοναχογιό της, δεν άλλαξε καθόλου. Δεν την άγγιξε ούτε ο θάνατος του γιού της! Διαδίδει ψευτοκλαίγοντας ψεύδη για μένα, με αποτέλεσμα να μου επιτίθενται λεκτικά φίλοι και συγγενείς.

Είμαι ψυχοσωματικά ράκος, απομονωμένη, χωρίς έναν άνθρωπο να με στηρίξει και δεν ξέρω, πώς να την αντιμετωπίσω. Το χειρότερο είναι ότι είναι ολόιδια και η σύζυγος του αδελφού μου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται και το 13χρονο ορφανό κοριτσάκι του αδελφού μου. 

Σκέφτηκα να κάνω μήνυση και στις δύο για κακοποίηση τέκνου, αλλά δεν θέλω να πληγωθεί επιπλέον, το κοριτσάκι. ωστόσο, κάποια στιγμή πήγα στην Αστυνομία με αποτέλεσμα να κάνουν μια ευγενική σύσταση στη μητέρα μου. Αντί όμως να καταλάβει πόσο κακοποιητική είναι απέναντι μου, αντί να καταλάβει τον πόνο που μου προκάλεσε και την κόλαση στην οποία έχω εγκλωβιστεί και να μου ζητήσει συγγνώμη, διέδωσε παντού ότι την κατήγγειλα άδικα στην Αστυνομία.

Γενικά, είμαι σοκαρισμένη από τον κυνισμό της! Μου είπαν να πάω σε Εισαγγελέα, αλλά δεν ξέρω τη διαδικασία. Δεν έχω κύκλο γνωριμιών και καμία συμπαράσταση. Όπως προανέφερα, οι περισσότεροι συγγενείς και γνωστοί, είναι με το μέρος της «γιαγιούλας» ενώ όσοι με κατανοούν, δεν θέλουν να μεσολαβήσουν.

Θα ήθελα να βρω κάποιον ειδικό ή άλλες γυναίκες που μεγάλωσαν με τοξικές μητέρες που θα μπορούσαν να με βοηθήσουν να αντιμετωπίσω την δικιά μου μαμά αλλά και τη νύφη μου, για να μην πληγωθεί κι άλλο η κορούλα του αδελφού μου».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v