Β. Κωνσταντινοπούλου: η μαμά που νίκησε τον καρκίνο και τερμάτισε πρώτη στον Μαραθώνιο

Β. Κωνσταντινοπούλου: η μαμά που νίκησε τον καρκίνο και τερμάτισε πρώτη στον Μαραθώνιο

Η πρώτη γυναίκα που μπήκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο ολοκληρώνοντας τον χθεσινό 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας ήταν η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου. Η Ελληνίδα δρομέας που απόλαυσε το θερμό χειροκρότημα του κοινού, τερμάτισε σε 2:46:01. Με αυτή την επίδοση κατάφερε να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 2:51:32.

Δύναμη ψυχής από την Βασιλική Κωνσταντινοπούλου

Η νικήτρια του φετινού Μαραθωνίου πριν από δύο χρόνια, είχε αντιμετωπίσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, καθώς είχε διαγνωστεί με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

«Λίγο μετά την γέννηση του γιου μου , διαγνωστικά με μυελωειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες τις δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα το να ακούς μια τέτοια διάγνωση στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη στο ότι θα τα καταφέρεις και πώς δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου "θα τα καταφέρεις!"», είχε πει η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα running news, τον περασμένο Ιανουάριο.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ξεπέρασε το πρόβλημα υγείας και χθες, τερμάτισε πρώτη στον Μαραθώνιο της Αθήνας.

«Χάρηκα πάρα πολύ, δεν το πίστευα. Κοιτούσα συνέχεια πίσω και έλεγα δεν μπορεί να είμαι πρώτη. Κοιτούσα αριστερά και δεξιά και έλεγα δεν μπορεί, κάτι έχει γίνει. Η αλήθεια είναι ότι το πλάνο μου ήταν να πάω πιο γρήγορα, αλλά είδα τη ζέστη και αποφάσισα να το πάω συντηρητικά. Βγήκε σε καλό. Έλεγα μετά το 40ο χιλιόμετρο πώς δεν με ενδιαφέρει, θέλω μόνο να τερματίσω. Πονούσα παντού, με έπιασαν κράμπες. Αλλά μόλις είδα την κατηφόρα, πήρα δύναμη και ο κόσμος μου έδωσε δύναμη. Ήταν φοβερό συναίσθημα όταν μπήκα που ο κόσμος χειροκροτούσε και τους χαιρετούσα και εγώ. Ήταν απίστευτο. Είναι η δεύτερη φορά που τρέχω στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Πέρσι ήμουν 3η στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα», είπε.

Πηγή: enikos.gr

 

v