«Θέλω να δω τις φίλες μου, αλλά αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν τα παιδιά μου»

«Θέλω να δω τις φίλες μου, αλλά αυτή τη στιγμή προτεραιότητα έχουν τα παιδιά μου»

Όταν είσαι μαμά με μικρά παιδιά, είναι λογικό να νιώσεις κάποια στιγμή εξαντλημένη ή αποκλεισμένη από τον υπόλοιπο κόσμο! Ακόμα και τότε, όμως, όπως διαβάσαμε στο Living FULL, η προτεραιότητά σου είναι τα παιδιά σου.

Οι ώρες που περνάς μαζί τους είναι πολύτιμες και δεν τις αλλάζεις εύκολα για να διασκεδάσεις ή να ξεφύγεις από την καθημερινότητα - γιατί πολύ απλά, αυτή η κουραστική καθημερινότητά σου είναι το παν!

«Είμαι μαμά και τα παιδιά μου είναι όλος μου κόσμος.

Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολα να ζεις σε ένα σπίτι που τα παιδιά γκρινιάζουν ή τσακώνονται κι όπου το χάος δεν σταματά ποτέ, αλλά είναι το μόνο μέρος που θα ήθελα να είμαι. 

Μπορεί να με καλέσετε για καφέ ή για κουβέντα κατά τη διάρκεια της μέρας ή σε ένα ωραίο γεύμα με όλους μας τους φίλους, αλλά πιθανότατα θα πω "όχι".⁣ Δεν θα το κάνω επειδή σταμάτησα σας συμπαθώ ή επειδή δεν έχω ανάγκη να βγω και να διασκεδάσω. Υπόσχομαι πως σύντομα θα λέω πιο συχνά "ναι". 

Τώρα όμως, θέλω να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου επειδή είναι η προτεραιότητά μου.  Θέλω να είμαι παρούσα όταν κάνουν κάτι καινούριο, να είμαι εκεί όταν δοκιμάζουν νέα χόμπι και δραστηριότητες, να τα συνοδεύω στο πάρκο, να τα προσέχω όταν σκαρφαλώνουν στα δέντρα και να καταλήγουν στην αγκαλιά μου κάθε φορά που κατεβαίνουν τη τσουλήθρα. 

Θέλω να τα χαρώ τώρα που είναι μικρά και με χρειάζονται. Ξέρω πως μια μέρα δεν θα έχω τόσο χρόνο για να είμαι συνέχεια μαζί τους. Ακόμα κι αν τον έχω όμως, θα προτιμούν να περνούν χρόνο χωρίς εμένα. Τότε, θα πάμε για όσους καφέδες θέλετε! 

Ωστόσο, αν θέλετε να βρεθούμε αυτή την περίοδο για να πούμε τα νέα μας, ας κλείσουμε ένα ραντεβού στο πιο κοντινό πάρκο μαζί με τα παιδιά σας! Γιατί αν δεν πάτε πουθενά χωρίς τα παιδιά όπως κι εγώ, αν τα παιδιά σας είναι οι προτεραιότητά σας όπως και η δικιά μου, τότε σίγουρα έχουμε πολλά κοινά». 

v