Μωρό ελεφαντάκι έκλαιγε για 5 ολόκληρες ώρες επειδή το έδιωξε η μαμά του

Μωρό ελεφαντάκι έκλαιγε για 5 ολόκληρες ώρες επειδή το έδιωξε η μαμά του

Τα μωράκια όλων των... ειδών έχουν ανάγκη την αγκαλιά και τη θαλπωρή της μαμάς τους για να είναι ευτυχισμένα. Αυτό ακριβώς ζητούσε και ένα μωρό ελεφαντάκι που ζει στο πάρκο άγριων ζώων στην Κίνα.

Ο λόγος για τον χαριτωμένο Ζουάνγκ Ζουάνγκ, ο οποίος είναι μόλις ενός μηνών και έκλαιγε απαρηγόρητος για 5 ολόκληρες ώρες επειδή η μητέρα του, όχι μόνο το έδιωξε αλλά επιχείρησε και να τον σκοτώσει.

Η μητέρα του, όμως, συμπεριφέρθηκε έτσι όχι επειδή δεν τον αγαπάει ή δεν τον θέλει, αλλά επειδή έπαθε επιλόχειο κατάθλιψη (όπως ακριβώς συμβαίνει και στους ανθρώπους) αμέσως μετά τη γέννα. Εξάλλου, οι ελέφαντες είναι από τα ελάχιστα όντα στον πλανήτη που βιώνουν συναισθήματα σαν τη θλίψη και τη χαρά, ενώ είναι τα μοναδικά ζώα μετά τον άνθρωπο που βιώνουν την απώλεια του θανάτου και πενθούν γι' αυτό.

Το ελεφαντάκι λοιπόν σπάραξε στο κλάμα όταν η μητέρα του το έδιωξε από κοντά της ενώ λίγο πριν είχε επιχειρήσει να το σκοτώσει. Σε μία δεύτερη προσπάθεια των ανθρώπων του πάρκου να φέρουν κοντά μητέρα με μωρό, εκείνη είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του μικρού της.

Και όλα αυτά σε αντίθεση με την συνηθισμένη συμπεριφορά που έχουν οι ελεφαντίνες οι οποίες είναι πολύ τρυφερές και στοργικές με τα μωρά τους, όταν γεννιούνται. Πάντως, ο Ζουάνγκ Ζουάνγκ ήταν απαρηγόρητος με τη συμπεριφορά της μαμάς του και ούτε τα χάδια και τα παιχνίδια των ανθρώπων του πάρκου κατάφεραν να τον κάνουν να ξεχαστεί αφού τα μάτια του ήταν κατακόκκινα από το κλάμα.

Πηγή: athensmagazine.gr

v