Η κόρη μου ξαφνικά έκανε δεσμό με μια φίλη της - πώς να το διαχειριστώ; 

Η κόρη μου ξαφνικά έκανε δεσμό με μια φίλη της - πώς να το διαχειριστώ;
Ερώτηση:
Καλησπέρα και συγνώμη για ενόχληση. Συγχαρητήρια στην ομάδα σας. Θα ήθελα να σας εμπιστευτώ ένα πρόβλημά μου με τη μικρή μου κόρη. Είναι 26 χρονών. Μέχρι τώρα είχε 3 μακροχρόνιους δεσμούς με αγόρια. Προχτές όμως μας ανακοίνωσε ότι έχει πλέον δεσμό με μια φίλη της και περνάει καλά. Πραγματικά δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ. Ευχαριστώ πολύ.
Απάντηση:

Αγαπητή αναγνώστρια,

Όχι απλά δε μας ενοχλείτε, αντιθέτως σας ευχαριστούμε θερμά που μας βάζετε να ανοίξουμε ένα πολύ σημαντικό θέμα. Τη σεξουαλικότητα.

Η υπέροχη κόρη σας προχωρά, σχετίζεται, αγαπά. Στη σύγχρονη εποχή, συχνά η αγάπη απευθύνεται σε πρόσωπα, ανεξαρτήτως φύλου. Αυτό μπορεί να δυσκολεύει τους γονείς ως προς την κατανόηση του, ωστόσο είμαι βέβαιη ότι έχετε χτίσει καλή σχέση με την κόρη σας για να νιώθει ελεύθερη να σας μιλήσει για τις επιλογές της. Μπράβο σας! 

Μέσα από τη σχέση σας μπορείτε να ανταλλάξετε πληροφορίες, απορίες, συναίσθημα, με απώτερο στόχο να καταλάβετε. Να κατανοήσετε ο ένας τον άλλο. Όχι να διαχειριστείτε. Να εμπεριέξετε.

Η κόρη σας μπορεί να κερδίσει πολύ από την εμπιστοσύνη σας, να νιώσει βαθιά δύναμη στα πόδια της ώστε να μπορεί να προχωρά. Εσείς μπορείτε να κερδίσετε πολύ από την εμπιστοσύνη στην κόρη σας και στη σχέση σας, καθώς θα σας προσκαλεί να διευρυνθείτε ώστε να είστε διαρκώς ενήμεροι και σύγχρονοι. Αυτό δε σημαίνει ότι χρειάζεται να είστε σύμφωνοι σε όλα. Αυτό ούτε είναι εφικτό, αλλά ούτε είναι και χρήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι δέχεστε να αναβαθμίζεστε και να είστε ζωντανοί ώστε μέσα από τη διαφωνία να παράγετε και νέους δρόμους!

Η σχέση σας είναι τόσο σημαντική, όσο και το όφελος που μπορείτε να έχετε από την επεξεργασία της! Σας παρακαλώ, μην το χάσετε!

Σας ευχαριστώ 

*Η Ρομίνα Σαλούστρου είναι ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια.  

Κάντε τη δική σας ερώτηση στους ειδικούς του Mama365.gr

Οι ανωτέρω πληροφορίες απευθύνονται μόνο για γενική χρήση. Οι πληροφορίες που παρέχονται δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διάγνωση, θεραπεία, περίθαλψη ή πρόληψη οποιασδήποτε νόσου χωρίς την συμβουλή εξειδικευμένου ιατρού και δεν αντικαθιστούν την ιατρική εξέταση και την ιατρική συμβουλή .Θα πρέπει να συμβουλεύεστε άμεσα ειδικό ιατρό για οποιοδήποτε πρόβλημα ή ζήτημα που σας απασχολεί. Ποτέ μην παραβλέψετε ή τροποποιήσετε ολικώς ή μερικώς ιατρική συμβουλή ή αναβάλλετε να συμβουλευθείτε ειδικευμένο ιατρό του ανωτέρω άρθρου. Ο συντάκτης του άρθρου δεν φέρει οιαδήποτε ευθύνη για οποιαδήποτε ενέργεια ή παράλειψη βασισμένη στις πληροφορίες και τα δεδομένα αυτού του δικτυακού τόπου.

v