Κιβωτός του Κόσμου: η κυβέρνηση αντικαθιστά το ΔΣ του ιδρύματος

Κιβωτός του Κόσμου: η κυβέρνηση αντικαθιστά το ΔΣ του ιδρύματος

Στον απόηχο των καταγγελιών για την ΜΚΟ Κιβωτό του Κόσμου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποφασίστηκε η άμεση αντικατάσταση του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος. 

Ειδικότερα, ο Γιάννης Οικονόμου χαρακτήρισε σοβαρές τις καταγγελίες και τόνισε ότι πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση. «Δε χρειάζεται κωλυσιεργία, ούτε βιαστικά συμπεράσματα, γιατί όποια απόφαση ληφθεί θα αφορά τα παιδιά», δήλωσε και τόνισε πως ο νόμος ισχύει για όλους χωρίς εξαιρέσεις.

Ανέφερε πως στο ΔΣ συμπεριλαμβάνεται ο πατέρας Αντώνιος αλλά και πρεσβυτέρα,  Σταματία Γεωργαντή. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε ως προτεραιότητα την ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή, όποια εξέλιξη και εάν έχει η υπόθεση.

«Η πρώτη μας έγνοια είναι τα παιδιά, για αυτό η εξέλιξη αυτή είναι επιβεβλημένη και μπορεί να πραγματοποιηθεί χάρη σε διάταξη που ψήφισε η κυβέρνηση τον Απρίλιο του 2022», δήλωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η νέα αυτή διοίκηση θα έχει προσωρινό χαρακτήρα, μάξιμουμ ενός έτους.

Τέλος, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι στόχος μας πρέπει να είναι η αποϊδρυματοποίηση και τόνισε ότι για αυτό ενισχύεται διαρκώς ο θεσμός της αναδοχής και της υιοθεσίας. Ανέφερε ότι ήδη το 40% των παιδιών που διέμεναν σε ιδρύματα έχει δοθεί σε αναδόχους, καθώς και ότι προβλέπεται η υποχρέωση των δομών να αναρτούν τα στοιχεία των παιδιών και το ενδιαφέρον για αναδοχή.

Πηγή: news247.gr

v