Περίμενε ένα μωρό και τελικά γέννησε δύο: «δεν είχα ιδέα ότι θα κάνω δίδυμα!»

Περίμενε ένα μωρό και τελικά γέννησε δύο: «δεν είχα ιδέα ότι θα κάνω δίδυμα!»

Ένα πραγματικά περίεργο συμβάν σημειώθηκε πριν λίγες εβδομάδες στην Αυστραλία, όταν μια μαμά, σίγουρη πως είναι έγκυος σε ένα μωρό, τελικά γέννησε δύο!

«Από την αρχή της εγκυμοσύνης μου, ο υπέρηχος κατέγραφε μόνο έναν καρδιακό παλμό», εξηγεί η γυναίκα. «Ακόμα κι όταν πήγα στο μαιευτήριο με σπασμένα νερά, με συνέδεσαν στην οθόνη του υπέρηχου, ανιχνεύεται ξανά μόνο ένας καρδιακός παλμός.

Στο μεταξύ, οι συσπάσεις γινόντουσαν όλο και πιο συχνές και σύντομα ήμουν έτοιμη να γεννήσω. 

Δύο σπρωξίματα μετά, είδα για πρώτη φορά το μωράκι που τόσο λαχταρούσα να γνωρίσω! Θυμάμαι να το κοιτώ με δάκρυα συγκίνησης και να λέω δυνατά «είναι τόσο μικρό!». Αμέσως μετά, ακολούθησε ακόμα μία μεγάλη συστολή και ταράχτηκα. Η νοσοκόμα που ήταν πλάι μου υπέθεσε πως είναι ο πλακούντας αλλά, δύο λεπτά αργότερα, έφερνα στον κόσμο ακόμα ένα μωρό το οποίο δεν είχα ιδέα πως ζούσε μέσα μου! 

Τόσο εγώ όσο και το προσωπικό του νοσοκομείου είμασταν σοκαρισμένοι ενώ ο σύζυγός μου, που ήταν μαζί μου όλη αυτή την ώρα, παραλίγο να λιποθυμήσει. 



Η Ada Maze και η Billie June γεννήθηκαν στις 38 εβδομάδες και 4 ημέρες, ζύγιζαν και οι δύο ακριβώς 3 κιλά και είχαν ύψος 50,8 εκατοστά. Η μαία, μάλιστα, επανεκκίνησε τρεις φορές τη ζυγαριά γιατί δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είχαν ακριβώς το ίδιο βάρος και ύψος! Επίσης, έχουν την ίδια ομάδα αίματος και η καθεμία είχε ακριβώς τρεις τρίχες που ήταν περίπου 8 εκατοστά πιο μακριές από τα υπόλοιπα μαλλιά τους (ακόμα τις έχουν)!

Παρά το σοκ, πάντως, ήμουν ενθουσιασμένη που απέκτησα δύο μικροσκοπικά μωράκια. Ξαφνικά η οικογένειά μας μεγάλωσε αρκετά και σήμερα σήμερα έχω δύο κοριτσάκια και έναν γιο τριών ετών!».

Πηγή: kidspot.com.au

v