Η Γαλλία δίνει δωρεάν αντισυλληπτικά και προφυλακτικά σε νέους κάτω των 25

Η Γαλλία δίνει δωρεάν αντισυλληπτικά και προφυλακτικά σε νέους κάτω των 25

Οι νέοι στη Γαλλία θα μπορούν να παίρνουν προφυλακτικά δωρεάν από την 1η Ιανουαρίου του 2023, σε μια προσπάθεια των γαλλικών αρχών να μειωθεί η εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ), ανακοίνωσε σήμερα (8/12).

«Από την 1η Ιανουαρίου στα φαρμακεία τα προφυλακτικά θα δίνονται δωρεάν σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών», είπε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για την υγεία των νέων. Οι υγειονομικές αρχές εκτιμούν ότι το ποσοστό των ΣΜΝ αυξήθηκε κατά περίπου 30% το 2020 και το 2021 στη Γαλλία.

Σε ισχύ από πέρσι τα δωρεάν αντισυλληπτικά

Δωρεάν χορηγούνται ήδη, από την πρώτη μέρα 2022, τα αντισυλληπτικά στις γυναίκες κάτω των 25 ετών στη Γαλλία. Ένα μέτρο που κοστίζει στο κράτος 21 εκατομμύρια ευρώ.

«Υπάρχει μείωση της χρήσης αντισυλληπτικών μεταξύ των νέων γυναικών και αυτό οφείλεται κυρίως σε οικονομικούς λόγους», είχε δηλώσει σχετικά ο τότε υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν: «Είναι απίστευτο το γεγονός ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να προστατευτούν, δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αντισύλληψη εάν θέλουν να κάνουν αυτήν την επιλογή επειδή είναι πολύ ακριβό». Μέχρι τότε, το όριο ηλικίας για δωρεάν πρόσβαση στην αντισύλληψη στη Γαλλία ήταν τα 18 έτη.

Μάλιστα, τα κορίτσια κάτω των 15 ετών στη Γαλλία, δεν χρειάζεται να πληρώνουν ούτε για τις επισκέψεις τους σε γιατρούς ή μαίες, για γυναικολογικές εξετάσεις, φάρμακα και αντισυλληπτικά.

Πηγή: thetoc.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ

Γραφτείτε στο Newsletter μας

Διαγωνισμοί, δώρα και τα πάντα για το παιδί και την οικογένεια!

v