Τα λάθη που κάνουμε όταν φοράμε κολάν

Τα λάθη που κάνουμε όταν φοράμε κολάν

Τo κολάν είναι ένα άνετο, ζεστό και θηλυκό ρούχο που πολλές από εμάς το επιλέγουμε στην καθημερινότητά μας. Επίσης, μπορεί να συνδυαστεί με πολλούς τρόπους και να μας χαρίσει όμορφα και ξεχωριστά outfits, αρκεί να μην πέσουμε σε κάποια κοινά λάθη που καταστρέφουν το κομψό μας στυλ και προσθέτουν και κιλά στη σιλουέτα μας.

Λάθος 1ο: προτιμάμε τα χαμηλοκάβαλα κολάν

Το κολάν που φτάνει μέχρι πάνω από τους γοφούς, τονίζει περισσότερο σημεία του σώματος όπως τους γοφούς. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά  αν θέλετε να το αποφύγετε, ίσως να θέλετε να επιλέξετε ένα κολάν που καλύπτει την κοιλιά και φτάνει ψηλά στη μέση. Έτσι, όχι μόνο θα κρύψετε τις ατέλειες των γοφών αλλά επιπλέον θα φαίνεστε πιο λεπτές.

Λάθος 2ο: διαλέγουμε κολάν με σχέδια

Όσο κι αν είναι στη μόδα τα prints, καλό είναι να μην τα προτιμάμε σε κολάν, ειδικά όσες διαθέτουμε… μεσογειακή σιλουέτα! Τα prints τραβάνε πάντα το μάτι και μάλιστα στις περιοχές που έχουμε ατέλειες (για παράδειγμα στην περιφέρεια ή τους μηρούς).  Επίσης, όσο μεγαλύτερο είναι το σχέδιο του κολάν, τόσο περισσότερο όγκο προσθέτει στο σώμα. Έτσι, εάν ο στόχος σας είναι να δείχνετε πιο αδύνατη και κομψή, προτιμήστε μονόχρωμα, σκούρα κολάν συνδυασμένα με κομψά tops. 

Λάθος 3ο: το συνδυάζουμε με αταίριαστα χρώματα

Όταν φοράτε κολάν να έχετε κατά νου το εξής: επιλέξτε χρώματα που ταιριάζουν όχι μόνο μεταξύ τους αλλά και με το δέρμα και τα μαλλιά σας. Για να φαίνεστε ακόμα πιο κομψή, επιλέξτε μπλούζα σε παρόμοια ή πιο σκούρα απόχρωση.

Λάθος 4ο: τα φοράμε μόνο όταν αθλούμαστε

Ένα μεγάλο λάθος που κάνουμε είναι να φορούμε κολάν μόνο όταν αθλούμαστε. Στην πραγματικότητα, όμως, όπως μας έχουν αποδείξει πολλές φορές και οι celebrities, το κολάν μπορεί να φορεθεί σε διάφορες περιστάσεις ενώ είναι άνετο και συνδυάζεται εύκολα με μπότες, ένα κομψό σακάκι ή και γόβες. 

Λάθος 5ο: το φοράμε κάτω από φούστες και σορτς

Το κολάν, τα σορτς και οι φούστες είναι και τα τρία ρούχα φτιαγμένα με χοντρό ύφασμα. Όταν, λοιπόν, τα φοράμε όλα μαζί, φαινόμαστε πιο… τσουπωτές απ’ ότι είμαστε στην πραγματικότητα. Συνδυάστε τη φούστα σας με ένα καλσόν και το κολάν σας με ένα φινετσάτο πουλόβερ - δεν χρειάζεται να τα φοράμε όλα μαζί!

Λάθος 6ο: το συνδυάζουμε με φαρδιά φούτερ

Τα πολύ φαρδιά και μακριά φούτερ κρύβουν το σώμα μας και καταστρέφουν το στυλ μας. Ο συνδυασμός ψηλόμεσου κολάν και κοντού φούτερ, αναδεικνύει το σώμα και προσδίδει κομψότητα και στυλ.

Λάθος 7ο: το φοράμε με μπαλαρίνες

Όταν το κολάν, το οποίο φτάνει μέχρι τον αστράγαλο, συνδυάζεται με μπαλαρίνες, τα πόδια μας φαίνονται πιο κοντά κι εμείς πιο παχουλές! Αποφύγετε το συγκεκριμένο στιλιστικό λάθος τουλάχιστον σε εμφανίσεις που θέλετε να εντυπωσιάσετε.

Πηγή: brightside.me

v